Genmab får europæisk godkendelse til subkutan Darzalex

Udgivet den 04-06-2020  |  kl. 16:23  |  
Aktie tabel

EU-Kommissionen har givet grønt lys til subkutan behandling med Genmabs kræftmiddel Darzalex til patienter med knoglemarvskræft.

Det meddeler Genmab torsdag eftermiddag til fondsbørsen.

Godkendelsen kommer efter positive anbefalinger fra den europæiske medicinalkomité CHMP tilbage i april.

- Vi er meget begejstrede for, at patienter med knoglemarvskræft i Europa nu, ligesom i USA, kan få mulighed for at blive behandlet med en subkutan version af Daratumumab (det aktive stof i Darzalex, red.), udtaler Jan van de Winkel, administrerende direktør i Genmab, i pressemeddelelsen.

Ifølge toplinjeresultaterne fra Columba-studiet, som Genmab offentliggjorde i februar, viste data grundlæggende, at behandlingen med Darzalex i en subkutan version er lige så god som behandlingen i en almindelig intravenøs form, der i flere år har været på markedet i EU og USA.

I modsætning til den nuværende markedsførte intravenøse version er behandlingstiden langt kortere i en subkutan version. Den subkutane version sprøjtes nemlig ind lige under huden, mens den intravenøse version tages via drop med en behandlingstid på omkring tre en halv time.

Derfor kalder Jan van de Winkel også den nye behandlingsform for en "væsentlig forbedring for patienterne," i meddelelsen.

I starten af maj fik Genmab også de amerikanske sundhedsmyndigheders, FDA's, godkendelse af en subkutan version af selskabets middel mod knoglemarvskræft, Darzalex Fastpro.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder