Genmab/CEO: Modtager milliard når Darzalex-salg passerer 3 mia. USD

Udgivet den 21-02-2019  |  kl. 10:17  |  
Genmab - Lab

Der er en milliardindtægt i kroner på vej til Genmab, når salget af kræftmidlet Darzalex krydser 3 mia. dollar.

Det fortæller administrerende direktør Jan van de Winkel, efter at Genmab onsdag overraskede i sit årsregnskab med forventninger om milepælesbetalinger fra sin partner Janssen på i alt 1,5 mia. kr. i år.

Langt størstedelen af de ventede milepælsbetalinger er knyttet til, at Janssen når et salg af Darzalex på henholdsvis 2,5 og 3,0 mia. dollar. Alene 150 mio. dollar, eller 988 mio. kr., udløses når salget runder 3 mia. dollar.

- Vi er åbne og transparente, og mener at markedet fortjener at vide, at den milepælsbetaling først kommer, når vi når et salg på 3 mia. dollar, siger administrerende direktør i Genmab Jan van de Winkel til Ritzau Finans og uddyber:

- Men selv om vi ikke når det i år, er det ikke noget problem. Så når vi det bare til næste år. Det handler ikke om, at den falder bort. Vi får den enten i 2019 eller i 2020, men mener at det er realistisk, at det bliver i år.

De store milepælsbetalinger er kommet bag på analytikerne, der regnede med milepæle under 1 mia. kr. i år.

Samlet spår Genmab en omsætning i 2019 på 4600 mio. kr. inklusive milliardbetalingen. Analytikerne havde bare ventet en omsætning på 3857 mio. kr. ifølge estimater fra 17 analytikere indsamlet af Genmab selv.

HØJERE OMKOSTNINGER

Den anden store overraskelse i Genmabs prognose er omkostningerne. Biotekselskabet investerer ekstra i sin udvikling af nye lægemidler, og annoncerer en stor stigning i driftsomkostningerne til 2600 mio. kr. fra 1645 mio. kr. Analytikerne havde blot ventet en stigning til 2050 mio. kr.

Alene udgifterne pipelineprojekter vil stige med cirka 50 pct. til næsten 1,5 mia. kr.

Årsagen er hovedsageligt stigende omkostninger til kliniske studier med lægemiddelkandidaterne Tisotumab Vedotin og Enapotamab Vedotin, oplyser Jan van de Winkel, der desuden vil tage nye lægemiddelkandidater ind i klinikken.

Hvor meget der i årene fremover skal investeres, er endnu usikkert.

- Det skyldes, at det vil være drevet af data fra de kliniske studier. Vi vil i løbet af 2019 gå fra at have fire egne lægemiddelprogrammer til at have syv ved udgangen af året. Det, vi så siger, er, at vi ikke vil holde alle syv bolde i luften. Det vi vil gøre er at fokusere på en eller to programmer - de virkelige vindere - og så vil vi maksimere det potentiale, siger Jan van de Winkel og uddyber:

- De øvrige antistoffer kan så sendes videre til andre selskaber, der kan løbe risikoen og stå for investeringer, og vi vil så beholde et 50 pct. ejerskab, fordi vi har råd til det med udsigten til stigende indtægter (fra Darzalex, red.) Så det er ikke sådan, at vores omkostninger til forskning og udvikling vil stige herfra hvert eneste år. Det vi vil gøre er at maksimere vores chancer og vælge vinderne. Hvem vinderne er, ved vi meget mere om i andet halvår i år.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,34%
 
16/05/19

 
6,11%
 
16/05/19

 
5,48%
 
16/05/19

 
4,19%
 
16/05/19

 
1,00%
 
16/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder