Genmab/Jyske: Sænker til "hold" efter stærk comeback

Udgivet den 28-11-2022  |  kl. 08:55  |  

Jyske Bank skærer sin anbefaling af Genmab til "hold" fra "køb". Det sker på baggrund af pæne kursstigninger i år, hvor aktien er braget frem med over 20 pct. trods en nedtur i det underliggende marked.

- Genmab-aktien har leveret et stærkt comeback med en kursstigning på 57 pct. siden den 12. maj, hvor vi gik på "køb".

- Kursstigningen medfører begrænset "upside-potentiale" og tynger "risk/reward". Vi sænker derfor vores anbefaling til "hold" fra "køb", men hæver kursmålet til 3400 kr. fra 2850 kr., drevet af løftet Darzalex-salg samt øget sandsynlighed for godkendelse af Epcoritamab, skriver Jyske Bank i et notat.

Genmab-aktien lukkede fredag 0,9 pct. lavere i 3170 kr., så Jyske Banks nye kursmål indikerer et positivt potentiale på lidt over 7 pct.

NYT LÆGEMIDDEL PÅ VEJ

Den nærmeste fremtid byder på datapræsentationer i forbindelse med et par kræftkonferencer og en opdatering om forsknings- og udviklingsindsatsen den 12. december.

- Vi venter svagt positivt "take-away", som kan sende aktien lidt højere op, men vi forventer kun begrænset kurspåvirkning.

- Vi venter, at Genmab-aktien vil have en sidelæns bevægelse i den kommende tid. På den lange bane ser vi fortsat positivt på investeringscasen i Genmab med solide vækstrater, drevet af stærke produkter og den lovende pipeline, skriver Jyske Bank.

I forhold til kræftmidlet Epcoritamab indregner Jyske Bank nu en sandsynlighed for godkendelse i USA i maj på 90 pct. mod tidligere 70 pct.

Ansøgningen gælder behandling af patienter med storcellet B-celle lymfom, der har modtaget mindst to forudgående behandlinger. FDA har lovet en tilbagemelding den 21. maj.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Downgrade❯  Research❯  Shares❯