Genmab/Sydbank: Aktien stiger efter yderligere data fra Maia-studie-NY

Udgivet den 20-11-2018  |  kl. 16:28  |  
Arkiv: Foto

Genmab-aktien er tirsdag eftermiddag hoppet op i toppen af C25-indekset, der ellers samlet set får en over nakken i et meget negativt marked.

Baggrunden er offentliggørelsen af flere detaljer fra det såkaldte Maia-studie med kræftmidlet Darzalex, der blandt andet peger på nogle rigtig opløftende responsrater hos de undersøgte patienter.

- Vi har fået offentliggjort nogle responsrater, som vi ikke har set tidligere. Og de viser særdeles positive takter, siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Han peger på, at det er tallene for såkaldt complete response og partial response, der er særligt interessante i de ekstra data fra tirsdag, der er præsenteret som optakt til kræftkonferencen ASH, hvor de samlede data fra Maia-studiet vil blive præsenteret og diskuteret.

Fase 3-studiet Maia har kigget på behandling af knoglemarvskræft med Darzalex i kombination med kræftmidlet Revlimid og hormonpræparatet Dexamethason, som i dag er lægernes førstevalg til patienterne i USA.

Tallet for complete response, der er et udtryk for, at kræften er meget lidt synlig i patienterne, viste i gruppen, hvor Darzalex var inkluderet i behandlingen, 47,6 pct. mod 24,7 pct. i gruppen af patienter, der blot modtog Revlimid og Dexamethason.

Tallet for partial response, der viser en lidt mindre synlighed af kræften i patienterne, viste i Darzalex-gruppen 79,3 pct. mod 53,1 pct. i gruppen, der blev behandlet med Revilimid og Dexamethason alene.

STOR PROGRESSIONSFRI OVERLEVELSE

Allerede i slutningen af oktober offentliggjorde Genmab og selskabets partner på området, Janssen, de første data fra studiet. De var i sig selv opløftende og gav også dengang medvind til aktien.

Toplinjeresultaterne, de foreløbige data fra Maia -studiet, viste, at kombinationsbehandlingen nåede det primære endemål om at forbedre den progressionsfri overlevelse, altså hvor længe patienterne overlever, uden at sygdommen udvikler sig.

Data - da den planlagte foreløbige analyse blev gennemført - viste en 45 pct. stor reduktion i risikoen for progression eller død sammenlignet med de patienter, der alene fik Revlimid og Dexamethason (Rd).

På ASH-konferencen i starten af december vil der i øvrigt blive offentliggjort endnu flere detaljer fra Maia-studiet. Her peger Søren Løntoft Hansen særligt på tallet for såkaldt MRD-negativitet som et væsentligt parameter.

- Det er en måde at udtrykke, i hvor stor en del af patienterne man ikke kan se kræften, selv om man måler meget fintfølende, siger analytikeren til Ritzau Finans.

- Det er ikke nødvendigvis et mål for helbredelse, men et godt mål for at kræften i hvert fald ikke kan måles. De data bliver rigtig spændende at følge, uddyber han.

Genmab-aktien stiger ud på eftermiddagen tirsdag med 3,3 pct. til 959 kr. efter offentliggørelsen af de nye data. Inden offentliggørelsen af data lå aktien i omkring 905 kr. - svarende til et fald på 2,5 pct. for dagen.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,63%
 
22:00:01

 
8,42%
 
17:00:01

 
4,59%
 
22:00:01

 
2,02%
 
17:00:01

 
1,51%
 
17:00:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder