Genmab/Sydbank: Bugnende kassebeholdning beskytter mod Covid-19-effekt

Udgivet den 27-03-2020  |  kl. 15:33  |  
Genmab - Lab-scientist

Sydbank fastholder "køb" af Genmab-aktien på trods af udbruddet af coronavirus.

Det skriver analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen i en analyse.

- Genmab går ikke helt uden om effekterne af virusudbruddet, men Genmabs eksponering mod behandling af kræftsygdomme bør bidrage til, at selskabet klarer sig bedre igennem udbruddet end både andre selskaber og andre brancher, konstaterer han.

Han påpeger også, at en af de helt store kurstriggere i 2020 er en partnerskabsaftale for Epcoritamab (DuoBody CD2xCD20).

Han venter - til trods for coronaudbruddet - fortsat en partnerskabsaftale i 2020.

- Vi har indtrykket af, at dialogen med én eller flere mulige partnere fortsat pågår. Vi ser - til trods for udbruddet af corona - fortsat højere sandsynlighed for en partnerskabsaftale i 2020 end det modsatte, skriver han i analysen.

Desuden påpeger han, at Genmabs likvide beholdning på godt 11 mia. kr. er et væsentligt argument for, at Genmab-aktien har og vil klare sig bedre end andre biotek-aktier i det nuværende usikre aktiemarked.

Genmab falder 1,2 pct. til 1346,75 kr. Siden nytår er den faldet 9 pct. Aktien toppede i år i rekordniveauet 1705 kr. 21. februar. Aktien lukkede den 16. marts i 1149,50 kr., hvilket var det laveste niveau siden sommeren 2019.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder