Glaxosmithklines formand træder tilbage oven på kæmpeaftale

Udgivet den 21-01-2019  |  kl. 12:03  |  

Den britiske medicinalvirksomhed, Glaxosmithkline, skal til at se sig om efter en ny formand efter Philip Hampton, der mener at være nået til vejs ende med sit arbejde oven på en kæmpe fusionsaftale med Pfizer i midten af december. Det skriver Bloomberg News.

Hampton, der har været formand igennem næsten fire år, har i perioden blandt andet stået i spidsen for et direktørskifte, hvor den mangeårige topchef Andrew Witty for godt halvandet år siden blev erstattet med Emma Walmsley.

I december kunne Glaxosmithkline desuden annoncere aftalen med amerikanske Pfizer om at kombinere deres forbrugersundhedsforretninger i et fælles joint venture. Målet er i løbet af de kommende år at udskille den del af forretningen i en selvstændig, børsnoteret enhed.

- Jeg mener, at det er det rette tidspunkt at træde tilbage og give plads til, at en ny formand får ansvaret for at føre processen til ende over de næste få år og lede bestyrelsen ind i denne næste fase, siger Hampton ifølge meddelelsen.

Med aftalen mellem Glaxosmithkline og Pfizer fusionerer to giganter inden for forbrugersundhed med varemærker som tandpastaen Sensodyne og gigt- og smertestilleren Voltaren. Glaxosmithkline kommer til at sidde på 68 pct. af ejerskabet i joint venturet, der kombineret når et samlet salg på 12,7 mia. dollar.

Handelen ventes endeligt gennemført i løbet af andet halvår 2019, og senest tre år derefter ventes selskabet børsnoteret.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder