GN/fmd: Utrolig vigtigt med hurtig udskiftning af Hearing-topchef

Udgivet den 17-12-2018  |  kl. 15:23  |  
Aktie tabel

GN Groups høreapparatselskab, GN Hearing, har mandag sat navn på afløseren for Anders Hedegaard, der i slutningen af oktober meddelte sin afgang fra selskabet.

Jakob Gudbrand kommer til som ny topchef i midten af februar næste år, oplyste GN mandag formiddag, og dermed har bestyrelsen i selskabet fået lukket hullet i toppen af selskabet på omtrent halvanden måned.

Og det er afgørende for at sikre så lidt usikkerhed som muligt i organisationen.

- Vi har ikke haft dialog med Jakob mere end fra et par uger, efter at Anders Hedegaard meddelte, at han stopper i GN. Så det er gået stærkt, og det er vi glade for, for vi ønskede ikke, at stillingen skulle være ledig for længe, siger Per Wold-Olsen, der er bestyrelsesformand hos GN, til Ritzau Finans.

Han peger på, at bestyrelsen har haft et felt af mulige kandidater i kikkerten gennem noget tid, men at dialogen med Jakob Gudbrand først er opstået, efter at Anders Hedegaard afleverede sin opsigelse.

- Som bestyrelse har vi jo ansvar for successionsplanlægning, og vi har altid følere ude for at identificere muligheder, hvis der skulle opstå ændringer, siger Per Wold-Olsen.

ALDRIG GODT MED LANGE SKIFTEPERIODER

Samtidig med en hurtig afklaring på spørgsmålet om, hvem den næste topchef hos GN Hearing skal være, har selskabet kunnet trække på Anders Hedegaard i en overgangsperiode.

Han hjælper derfor fortsat finansdirektør Marcus Desimoni, der har rollen som midlertidig topchef, indtil Jakob Gudbrand starter næste år, i det daglige.

Og det vil han kunne blive ved med i endnu en periode, forklarer Per Wold-Olsen.

For ham er også det meget afgørende for at sikre den bedst mulige overgang.

- Usikkerhed er noget, man ikke ønsker at have i erhvervslivet. For lange periode uden total afklaring på toplederniveau er aldrig gode. Det er en enorm fordel for os, at vi har fundet en kandidat fra USA, hvor selskaberne ikke kræver, at man bliver hele opsigelsesperioden, siger Per Wold-Olsen.

- Vi har en utrolig dygtig person i Marcus Desimoni, og Anders Hedegaard hjælper ham med det, han måtte ønske lige nu. Vi havde et møde i sidste uge, hvor Anders også var med til en del af det. Vi kan trække på ham lidt endnu, og det er helt op til Marcus Desimoni, hvor længe vi skal benytte Anders Hedegaards kompetencer, fortsætter bestyrelsesformanden.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder