Greenmobility nedjusterer til 2023: Justeret praksis udskyder indtjening til senere

Udgivet den 23-02-2024  |  kl. 13:24  |  
Arkiv: Foto

Biludlejningsfirmaet Greenmobility tilpasser på opfordring fra selskabets revisorer sin bogføring af solgte og refinansierede biler, såkaldt sale-and-lease back, i 2023.

- Dette vil have en negativ indvirkning på forventningerne til den fortsættende forretning for 2023, men med en tilsvarende positiv indvirkning på resultaterne fremadrettet og dermed en samlet finansiel nettoeffekt på nul, skriver selskabet i en meddelelse.

Ændringerne relaterer sig til regnskabsreglerne IFRS15 og IFRS16.

Selskabet venter for 2023 derfor nu et negativt nettoresultat for de fortsættende aktiviteter på 46-51 mio. kr. mod en tidligere forventning om et negativt resultat på 25-35 mio. kr.

I løbet af andet halvår 2023 solgte og refinansierede Greenmobility en del af sin flåde for at realisere "betydelige indtægter", når man sammenlignede de bogførte værdier med markedsværdierne.

Det skabte en indtægt på omkring 16 mio. kr., hvilket selskabet forventede ville påvirke resultatet i 2023. Men det er den indtægt, der nu skal behandles anderledes.

Desuden har refinansieringen sikret Greenmobility likviditet og lavere månedlige omkostninger på dele af flåden fremadrettet.

Mens det vil påvirke 2023 negativt fra et regnskabsmæssigt perspektiv, vil det have en positiv effekt på de kommende år, da effekterne fra refinansieringen vil blive fordelt efter bilernes finansieringskontrakter.

- Vores justering af forventningerne til 2023 er direkte relateret til dette, men vil understøtte vores mål om rentabilitet i koncernen i 2024. For 2024 forventes det at have en positiv effekt på omkring 5 mio. kr. Denne tilpasning har ingen effekt på virksomhedens likviditet, forklarer Greenmobility.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Profit warning❯  Shares❯ 

Seneste nyheder