Grundlægger af Mærsk-konkurrent død

Udgivet den 25-06-2018  |  kl. 22:26  |  
Arkiv: Foto

Grundlæggeren af af containergiganten CMA CGM, Jaques R. Saade, er død. Han blev 81 år gammel

Det oplyser CMA CGM i en meddelelse mandag.

Saade, som i 1970'erne flygtede fra Libanon til Frankrig, døde søndag. Han startede oprindeligt med et skib og fem medarbejdere, men CMA CGM er i dag verdens tredjestørste containerrederi.

- Vi har mistet en visionær entreprenør, udtaler den franske præsident, Emmanuel Macron, i en reaktion på nyheden om Jacques Saades bortgang, og den franske premierminister Edouard Phillipe kalder i et tweet den afdøde Saade for en "fransk juvel", skriver AFP.

- Jacques R. Saade dedikerede sit liv til CMA CGM. En sand visionær og unik entreprenør, han gjorde sin forretning til en verdensleder inden for containersøtransport, hedder det i en meddelelse fra CMA CGM.

CMA CGM voksede sig stor på bagkanten af den voksende internationale samhandel, ligesom selskabet købte op blandt konkurrenterne i form af Australian National Line i 1998, U.S. Lines i 2008 og Neptune Orient Lines i 2016.

I 2009 blev selskabet hårdt ramt af finanskrisen, og selskabet havde vanskeligheder med at refinansiere en gæld på 5,6 mia. dollar. Långiverne krævede som en del af en redningsplan, at Saade trådte tilbage, skriver Bloomberg News.

I 2010 solgte Jacques Saade 20 pct. af aktierne i CMA CGM for 0,5 mia. dollar, og de penge blev brugt til at frigøre sig fra långivernes klør, og Saade kunne genindtræde som topchef i selskabet.

I 2017 trådte han tilbage og overlod posten til sin søn, Rodolphe Saade.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder