Gubra-aktie hentede over 23 pct. efter fedmenyt

Udgivet den 01-07-2024  |  kl. 17:06  |  
Arkiv: Foto

Ugen blev skudt særdeles godt i gang for aktionærerne hos Gubra, der har set aktien hente 23,1 pct. mandag.

Det er sket efter morgenens melding om, at selskabets tyske partner, Boehringer Ingelheim, sætter gang i de indledende studier af et nyt vægttabsmiddel.

Et område, der er særdeles populært blandt investorerne, og som flere selskaber nyder godt af. Aktien i Gubra er steget over 500 pct. det seneste år, og alene siden årsskiftet har den hentet knap 360 pct., så en aktie mandag koster 574 kr.

Der er tale om et fase 1-studie med lægemiddelkandidaten ved navn BI 3034701, der er det andet kliniske studie i samarbejdet mellem Gubra og Boehringer Ingelheim, ventes at være gennemført i andet halvdel af 2025.

- Den globale forekomst af fedme er stigende, og der er virkelig brug for innovative behandlinger til at tackle denne komplekse, kroniske sygdom. Denne tredobbelte agonist er en lægemiddelkandidat rettet mod receptorer, der er kendt for at fremkalde vægttab og har potentiale til at blive en næste generations- og førsteklasses behandling for millioner af mennesker verden over, udtaler Henrik Blou, der er administrerende direktør hos Gubra .

BI 3034701 er udviklet i samarbejde mellem Gubra og Boehringer Ingelheim, hvor sidstnævnte har eneansvaret for videreudviklingen og den globale kommercialisering af lægemiddelkandidaten.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Shares❯