Handelskonflikt/Danske: Kinesiske aktier har overhalet amerikanske

Udgivet den 04-04-2019  |  kl. 15:51  |  

Forlydender om, at en endelig handelsaftale mellem Kina og USA gør fremskridt, har over de seneste dage været med til at løfte stemningen i aktiemarkederne, og siden konflikten mellem de to nationer brudte ud i foråret 2018, har de kinesiske aktier overhalet de amerikanske.

Det bemærker Allan von Mehren, der er chefanalytiker i Danske Bank, i en kommentar.

- Det er bemærkelsesværdigt, at de kinesiske aktier er steget mest - og faktisk nu har overhalet det amerikanske marked, i forhold til hvor de to markeder lå, inden handelskrigen blev skudt i gang. I Kina vil man nok kalde det win-win, at det går bedre i både USA's og Kinas aktier, men lige nu ser altså ud til, at Kina har vundet mest, hvis man alene bruger aktiemarkedet som barometer, skriver Allan von Mehren.

Han påpeger dog, at en handelsaftale vil komme begge lande til gode.

- USA vil nok vinde mest på den korte bane, da Kina vil forpligte sig til at købe amerikanske varer for omkring 100 mia. dollar om året. Det er i hvert fald de tal, der svirrer i luften i øjeblikket.

- Kina vil kortsigtet primært vinde på, at usikkerheden bliver mindre, og forbrugerne og virksomheder tør bruge lidt flere penge igen, vurderer han.

Wall Street Journal har i denne uge rapporteret, at Donald Trump skal mødes med Kinas topforhandler torsdag aften, og at man muligvis vil annoncere en dato for et møde mellem Donald Trump og Xi Jinping efter det.

- Hvis og når sådan en annoncering kommer, så kan vi være temmelig sikre på, at aftalen bliver en realitet. Selv om en del optimisme allerede er ved at være priset ind i markedet, tror vi stadig, at en handelsaftale i kombination med en vending i den kinesiske økonomi vil være nok til at kunne løfte de kinesiske aktier endnu mere i år.

- Det vil givetvis være med bump på vejen. Men vi tror stadig på, at markedet slutter året højere end de nuværende niveauer, skriver Allan von Mehren.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  macro❯  Kina❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder