Hidtil uset it-nedbrud vil få "enorm økonomisk betydning"

Udgivet den 19-07-2024  |  kl. 14:47  |  

Det globale it-nedbrud, der fredag har lammet store dele af verden, bliver af iagttagere allerede kaldt for det største nedbrud nogensinde, og de økonomiske konsekvenser vil også uden tvivl blive kolossale, lyder det fra flere eksperter.

- Det her er hidtil uset. Den økonomiske påvirkning kommer til at blive enorm, siger Alan Woodward, der er professor for cybersikkerhed hos Surrey University, til Bloomberg News.

Problemerne er udløst af en fejlbehæftet opdatering af antivirussoftware fra Crowdstrike, der har fået computere hos de brugere, der samtidig anvender styresystemer fra Microsoft, til at gå ned.

- Jeg tror ikke, at det er for tidligt at kalde den: det her bliver det største it-udfald i historien, skriver Troy Hunt, der er sikkerhedskonsulent og skaber af hjemmesiden "Have I Been Pwned", der bruges til at tjekke potentielle hackerangreb, på det sociale medie X.

- Det her er basalt set, hvad vi alle sammen frygtede med Y2K, bortset fra at det faktisk skete den her gang, skriver Troy Hunt i en anden opdatering.

Y2K - eller år 2000-problemet - skabte omkring årtusindeskiftet massive bekymringer for et enormt nedbrud ved indgangen til det nye årtusinde, fordi mange systemer ikke kunne håndtere datoen 1. januar 2000.

Crowdstrikes topchef, George Kurtz, har fredag på det sociale medie X forklaret, at der ikke er tale om et cyberangreb, og at selskabet har identificeret problemet og iværksat en løsning, som det netop nu samarbejder med sine kunder om at få implementeret.

Nedbruddet fredag har ramt trafikken i blandt andet lufthavne, supermarkeder og banker over hele verden. Særligt slemt skulle nedbruddet have ramt i Australien.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Seneste nyheder