Hove får hård kritik efter topfolks aktiesalg - mistanke om insiderhandel

Udgivet den 11-12-2023  |  kl. 06:35  |  
Arkiv: Foto

En direktør og et bestyrelsesmedlem i Hove har formået at sælge aktier for millionbeløb på det helt rigtige tidspunkt. Jens Løgstrup, der er en erfaren investor, vurderer, at det udefra ligner et brud på markedsmisbrugsforordningens regler for insidehandel.

Det skrev Børsen sent fredag.

Den 15. november opjusterede Hove sine forventninger til regnskabsåret 2023, hvilket sendte aktien op med 3 pct.

Tre uger senere nedjusterede selskabet igen forventningerne. Dermed var de også lavere end udgangspunktet inden opjusteringen. Årsagen til nedjusteringen var udeblevne ordrer i Brasilien og USA ifølge selskabsmeddelelsen.

Dagene efter opjusteringen meddelte Hove, at Dennis Forchhammer, der er bestyrelsesmedlem og storaktionær, og Thomas Cramer, der er kommerciel direktør, havde solgt aktier for henholdsvis 2 mio. kr. og 500.000 kr.

- Det her er med meget stor sandsynlighed et brud på alle gældende regler. Den klare mistanke er, at nogle ledende medlemmer har haft lyst til at sælge ud og bruger opjusteringen til at skabe et kunstigt højt kursniveau vel vidende, at der er risiko for en alvorlig nedjustering kort efter, siger Jens Løgstrup til Børsen.

Hverken Dennis Forchhammer eller Thomas Cramer er vendt tilbage på Børsens henvendelser.

Link til originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/investor/borsraket-faar-haard-kritik-efter-top...

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Shares❯