Høreapparataktier falder på stribe efter Apple-lancering: "En voldsom reaktion"

Udgivet den 10-09-2024  |  kl. 10:03  |  
Arkiv: Foto

Aktierne i de to danske høreapparatvirksomheder GN og Demant kom under pres fra åbningen tirsdag, og også deres schweiziske rival, Sonova, er ramt af et salgspres fra morgenstunden.

Det sker, efter at teknologigiganten Apple mandag aften lancerede en softwareopdatering, der ifølge Apple kan omdanne høretelefonerne til høreapparater.

Aktierne i Demant, GN og Sonova startede med at falde omtrent 4 pct., og det kalder senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank for "en voldsom reaktion".

- Jeg tænker, at det er en voldsom kursreaktion på en annoncering, som jeg egentlig ikke ser som en "disruption" af det etablerede høreapparatmarked. Men vi har set det før, når teknologiproducenter har annonceret en eller anden form for OTC-produkter, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

Med OTC henviser han til markedet for høreapparater i håndkøb, som for godt halvandet år siden blev startet i USA.

Han er dog ikke bekymret for de etablerede høreapparatselskabers markedsposition.

- Hele værdikæden i forhold til høreapparatproducenter og det samspil, der er i forhold til audiologer, hvor personer med nedsat hørelse kan komme ind og få testet hørelse, få prøvet et produkt, og få tilpasset et produkt i forbindelse med et køb osv. - det er stadigvæk et meget, meget stærkt fundament for denne sektor, siger Søren Løntoft Hansen.

- Så i min optik er risikoen, som det ser ud lige nu, ikke særlig stor for disse producenter.

Efter de større fald fra åbningen er nedturen for GN-aktien ved 10-tiden aftaget til 2 pct. til 160,65 kr., og Demant falder 2,8 pct. til 278,20 kr.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯