Internationale avisuddrag med Tiktok, HSBC og Rolls-Royce

Udgivet den 08-02-2021  |  kl. 06:32  |  

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

TIKTOK TAGER KAMPEN OP MOD FACEBOOK MED AMERIKANSK E-HANDELS-TILTAG

Tiktok planlægger en aggressiv udvidelse af e-handlen i USA, hvor de står direkte overfor Facebook. En række nye funktioner i 2021 inkluderer et værktøj, der lader de mest populære brugere dele links til produkter og tjene provision på salg. (TIKTOK TAKES ON FACEBOOK WITH US ECOMMERCE PUSH)

KINESISKE BRUGERE STRØMMER TIL CLUBHOUSE-APP FOR AT DISKUTERE XINJIANG OG TAIWAN

Kinesiske internetbrugere bruger store summer for at få adgang til Clubhouse, der er den eneste audio-chat-app, hvor man kan tale åbent om følsomme emner uden offentlig censur. (CHINESE USERS FLOCK TO CLUBHOUSE APP TO DEBATE XINJIANG AND TAIWAN)

CUBA OPHÆVER FORBUD MOD PRIVATE VIRKSOMHEDER

Kun uger efter devaluering af pesoen og skrotning af dobbeltvalutasystemet, vil den cubanske regering åbne det meste af økonomien for private virksomheder. (CUBA LIFTS BAN ON MOST PRIVATE BUSINESS)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

LANGSOM COVID-19 VACCINE-UDRULNING OG NYE VARIANTER ÆNDRER FORRETNINGSPLANER

Langsom udrulningen og de nye varianter af covid-19 tilbageruller virksomhedernes forventninger til, hvornår forbrugerne vender tilbage til rejse- og restaurationsbranchen og shopping-centrene. (SLOW COVID-19 VACCINE ROLLOUT, NEW VARIANTS SHIFT SOME BUSINESS PLANS)

OFFSHORE VINDMØLLEPARKER KAN KOMME TIL AT VOKSE VOLDSOMT UNDER BIDEN

Vindprojektudviklere presser Biden-administrationen for at lette de bureaukratiske rammer for at bygge kæmpe vindmøller ud for den amerikanske østkyst. (OFFSHORE WIND FARMS COULD BOOM UNDER BIDEN)

TILBAGEBETALINGSKRAV ER SVÆRE SÅ FIRMAER PRØVER AT UDSKYDE LØN I STEDET

Virksomhederne tilbageholder mere af topledernes løn i længere tid i håb om at undgå besværet med at inddrive penge, hvis lederen senere bliver fundet ansvarlige for forseelser. (CLAWBACKS ARE HARD, SO COMPANIES TRY POSTPONING PAY INSTEAD)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

PRESSET VOKSER PÅ HSBC OVER HONG KONG-AKTIVIST

HSBC er kommet under beskydning fra en international koalition af seniorpolitikere over bankens beslutning om at indefryse bankkontoen for en fremtrædende pro-demokratisk aktivist i Hongkong. (PRESSURE GROWS ON HSBC OVER HONG KONG ACTIVIST)

THE DAILY TELEGRAPH (TELEGRAPH.CO.UK)

HÅRD KURS MOD DIREKTØRER VIL RAMME BRITISKE TECH-AMBITIONER

Planer om at holde virksomhedernes direktører ansvarlige for regnskabsfejl vil undergrave regeringens ambitioner om at gøre Storbritannien til en global førende inden for teknologi. (CLAMPDOWN ON DIRECTORS 'WILL HIT UK TECH MISSION')

THE GUARDIAN (THEGUARDIAN.COM/INTERNATIONAL)

ROLLS-ROYCE FORESLÅR SOMMERLUKNING AF JETMOTORFABRIKKER

Rolls-Royce foreslår en midlertidigt lukning af jetmotorfabrikkerne i to uger i sommer, da de forsøger at reducere omkostningerne på grund af effekten af covid-19-pandemien. (ROLLS-ROYCE PROPOSES SHORT SUMMER SHUTDOWN OF JET-ENGINE PLANTS)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

SNART ER DER TO DAX-VIRKSOMHEDER MED EN MERCEDES-STJERNE

Daimler opsplitter auto-gruppen i to. Biler og lastbiler skal bygges af separate enheder, der vil være i stand til at handle endnu mere smidigt og innovativt. (BALD GIBT ES ZWEI DAX-KONZERNE MIT MERCEDES-STERN)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

GLOBAL CHIPMANGEL VIL FORTSAT PLAGE BILPRODUCENTER I DE KOMMENDE MÅNEDER

Toyota, Honda og Nissan vil delvist stoppe produktionen på fabrikker rundt om i verden på grund af manglen på computerchips. (GLOBAL CHIP SHORTAGE TO KEEP PLAGUING AUTOMAKERS IN COMING MONTHS)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

FEM HONGKONG AKTIER HAR STØRST RISIKO FOR TILBAGEFALD NÅR NYTÅRSFERIEN STOPPER KAPITALINDSTRØMING

En tidsmæssig forskydning i nytårshelligdagene på det kinesiske fastland og Hongkong vil teste modstandsdygtigheden over for aktier, der for nylig er blevet støttet af rekord-kapitaltilstrømning fra fonde på fastlandet. (FIVE HONG KONG STOCKS MOST AT RISK OF REVERSAL AS HOLIDAY PAUSES INFLOWS)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Newspaper - Internat❯ 

Relaterede nyheder