Internationale gigantfonde har appetit på danske iværksættere - citat

Udgivet den 17-10-2018  |  kl. 08:43  |  

Udenlandske fonde står klar med kapitalen, når det gælder danske iværksættere. Danmark er "up and coming", mener en af verdens største kapitalfonde.

Det skriver Berlingske Business.

Siden 2016 er ventureinvesteringer i Danmark steget fra knap 400 mio. kr. til over to mia. kr. Det skyldes især udenlandske kapitalfonde, der har kastet deres kærlighed på Danmark.

- Vi ser en stor mulighed her. Vi har på det seneste investeret meget i Danmark. Vi har faktisk investeret mere i Danmark end i Tyskland de seneste to år, siger Bernard Liautaud, der er ledende partner i den europæiske venturefond Balderton Capital, til Berlingske Business.

- Det, vi har set, er, at Danmark er det nye up and coming i Skandinavien. Vi følte, at vi kunne få et forspring her, forklarer Liautaud yderligere.

Balderton Capital er ikke alene med sin interesse i danske iværksættervirksomheder. For eksempel har den franske venturefond Idinvest de seneste to år investeret for over 520 mio. kr., mens svenske Creandum har været med i investeringsrunder for mere end 400 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Agnes Tingstrøm Klinken

Tags:  Danmark❯ 

Relaterede nyheder