ISS/CEO: Unik kontrakt vundet i hård konkurrence

Udgivet den 18-10-2017  |  kl. 15:16  |  
ISS - Facility management

Servicekoncernen ISS har været i hård konkurrence om at vinde den største enkeltkontrakt i koncernens historie - en godt tiårig kontrakt om ejendomsservice - facility service - med Deutsche Telekom i Tyskland til en værdi af 33 mia. kr. i alt.

Det siger topchef Jeff Gravenhorst til Ritzau Finans.

- Der har naturligt nok været hård konkurrence om denne kontrakt, og det har taget to år at vinde den, siger han.

Oprindeligt var feltet stort, men til sidst var det reduceret til to spillere.

- Vi fik vist, at vi var bedst på innovation og fleksibilitet, og bevist, og at vi kan levere varen og de effektiviseringer, som kunden ønskede, siger Jeff Gravenhorst.

At det er en anselig kontakt kan ses af, at ISS tidligere har oplyst, at koncernen har 14 globale kontrakter, der tilsammen tegner sig for 10 pct. af omsætningen, mens den nye i sig selv svarer til omkring 4 pct. af de 79 mia. kr., der blev omsat for i 2016.

Den vundne kontrakt dækker kun Tyskland, selv om Deutsche Telekom er en global telekoncern med to tredjedele af sin omsætning uden for Tyskland. Hvorvidt ISS får en del af den "kage" ligger ikke umiddelbart i kortene.

- Det ligger ikke i aftalen, men det er da ikke en ulempe at være inde (hos Deutsche Telekom, red.). Men lige nu er det vigtigste, at vi leverer på den kontakt, vi har vundet, fastslår ISS-chefen.

STIGENDE OPSTARTOMKOSTNINGER FREM MOD JULI 2019

I meddelelsen gør ISS opmærksom på, at der er omkostninger til opstart af kontrakten, inden den begynder at generere penge.

Omkostningerne er stigende frem mod, at kontrakten skal være i fuld drift - i juli 2019, oplyser Jeff Gravenhorst og forklarer:

- Det handler om at ansætte en masse mennesker. Der skal laves systemer til at køre kontrakten ind. En masse data skal overføres. Vi skal lave historik og sikre, at den ligger rigtigt, og alle faciliteter skal vurderes, forklarer han.

Jeff Gravenhorst understreger, at det er vigtigt, at alle detaljer kommer rigtigt ind fra begyndelsen.

Desuden skal der for at opfylde kontrakten ansættes flere end 6000 ansatte, men det bliver ikke noget problem at skaffe, vurderer topchefen.

KOSTER KONTANTER

Hvor store omkostningerne til opstarten af Telekom-kontrakten er, og om det koster på udbyttet på den korte bane, udtaler Jeff Gravenhorst sig ikke om.

- Det må vi se til næste år, siger han, og erkender på den ene side, at kontraktens opstart "spiser nogle kontanter", men at ISS i forvejen generer mange kontanter årligt.

Skulle ISS have købt sig til en omsætning på 3,3 mia. kr. årligt, som Deutsche Telekom-kontrakten giver, så havde det været dyrere.

- Vi fortæller om den her, fordi det er en god kontrakt. Det havde været væsentligt dyrere at købe en virksomhed af denne størrelse end at gøre det som en kontrakt, siger Jeff Gravenhorst.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  CEO❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:06

 
0,00%
 
18:18:02

 
-0,55%
 
16:50:06

 
0,00%
 
18:18:02

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder