ISS/Sydbank: Fremadrettet vækst vil drives af tysk kæmpeordre

Udgivet den 22-02-2019  |  kl. 09:50  |  
Arkiv: Foto

Det er hele vejen rundt et stærkt regnskab, som servicekoncernen ISS fredag morgen har leveret for helåret 2018.

Det vurderer aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank, som særligt hæfter sig ved, at selskabet leverede en solid afslutning på 2018 med en organisk vækst på 3,9 pct. for helåret.

- ISS leverer, som de havde lovet, en solid fremgang på indtjeningsmarginalen i fjerde kvartal, og markedet havde måske en snert af tvivl om, hvorvidt det kunne lade sig gøre, i og med at ISS skulle levere en indtjeningsmarginal, der ikke er set i mange år, men de kom lige akkurat i mål, og det er rigtig stærkt, siger han.

Han tilføjer, at ISS desuden er kommet godt fra start i 2019 med nye kundekontrakter og kontraktfornyelser, som også peger på et godt afsæt for vækst i indeværende år.

For 2019 venter servicekoncernen at realisere en driftsmarginal inklusive restruktureringsomkostninger på 5,0-5,2 pct. og en organisk vækst på 5-7 pct.

De sammenlignelige tal for 2018 var for driftsmarginalen 5,0 pct. og 3,9 pct. for den organiske vækst.

- Det er først og fremmest drevet af, at de i andet halvår får indregnet Deutsche Telekom, som bidrager med cirka 2 pct. Og Deutsche Telekom er den største kontrakt i serviceregi. Det er en kæmpe kontakt, de har fået med dem, og det er klart, at når den kontrakt begynder at blive indregnet, løfter den selvfølgelig væksten for ISS. Så den kommer til at bidrage signifikant til væksten i 2019 og 2020, forklarer Mikkel Emil Jensen.

MASSER AF POSITIVE MOMENTER

For året landede ISS en omsætning og et driftsresultat før andre poster på henholdsvis 73.592 mio. kr. og 4226 mio. kr. Her havde analytikerne ventet 72.971 mio. kr. og 4042 mio. kr.

- Der er langt imellem hårene i suppen i regnskabet, vurderer Mikkel Emil Jensen, som påpeger, at ISS har gennemført 15 pct. af strategiens frasalg og er på rette spor.

- Investorerne vil fremadrettet holde øje med den underliggende drift, og der er det mere relevant, om ISS kan blive ved med at forny de store kontrakter og samtidig få nye store kontrakter i bøgerne, siger analytikeren.

ISS har tidligere bekendtgjort, at selskabet på grund af frasalg vil igangsætte et ekstraordinært aktietilbagekøb eller ekstraordinært udbytte, når omstruktureringen er gennemført, og selv om der ikke var nogen dato for et sådan initiativ i dagens regnskab, bør det ikke være noget, som investorerne hænger sig i.

- Det ekstraordinære aktietilbagekøb, der skal komme, vil komme i kølvandet på den omstrukturering, man er i gang med. Frasalget giver nogle kontanter, og de vil blive brugt til både at investere, men også til at tilbagebetale penge til investorerne. Der er måske lidt planlægningspolemik i det, i forhold til hvornår det kommer ud, men det skal nok komme i løbet af 2019/2020, siger Mikkel Emil Jensen, som vurderer, at fredagens regnskab fra ISS bør give aktien medvind i niveauet på 2-4 pct.

Fredag formiddag stiger ISS-aktien 4 pct. til 207 kr.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Report❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,42%
 
09:08:01

 
6,92%
 
09:08:01

 
2,56%
 
09:08:01

 
2,51%
 
09:08:01

 
0,27%
 
09:08:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder