JYSKE BANK - Olie: Irakisk accept af FN resolution presser olieprisen

Udgivet den 14-11-2002  |  kl. 14:32  |  

NetPosten bringer i samarbejde med Jyske Bank ugens kommentar til oliemarkedet:

Efter fredagens vedtagelse i Sikkerhedsrådet afleverede Iraks FN ambassadør i går et brev til FN med landets accept af den seneste resolution om våbeninspektioner. Inspektionerne kan nu starte igen, men om Irak følger resolutionens retningslinjer fuldt ud, vil tiden vise.

Spillereglerne for våbeninspektørernes arbejde er denne gang strammet op, idet USA kun vil tolerere fuld samarbejdsvilje, alt andet kan føre til et amerikansk ledet angreb på Irak. I starten af december vil USA have fire hangarskibe på plads i Golfen, hvilket stort set svarer til antallet fra Golf-krigen i 1991.

De amerikanske angrebsplaner blev i weekenden lækket til offentligheden, et træk som yderligere skal illustrere alvorligheden i de amerikanske krigstrusler. Markedet havde forventet den irakiske accept, men reaktionen på prisen var overraskende stor.

Prisen på Brent futures er nu på det laveste niveau siden marts 2002 og synes ude af trit med niveauet for olielagrene. Seneste API rapport viste et massivt fald på ca. 7 mio. tønder og trods de seneste ugers stigninger er de amerikanske olielagre på lave niveauer.

Ud fra et fundamentalt perspektiv er olien på de nuværende niveauer et godt køb. Men stemningen på markedet synes at være afventende fremfor at være grebet af købseufori.

Da det tekniske billede samtidig peger i retning af, at olien kan komme endnu lavere, forsøger vi at købe på lavere niveauer. Vi sigter mod at købe yderligere op på $22,20.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder