Jyske Bank-topchef: Forhøjet bud på Nordjyske Bank er det sidste

Udgivet den 06-04-2018  |  kl. 16:26  |  

Jyske Bank hævede torsdag sit købstilbud på Nordjyske Bank, da aktionærer og bestyrelse ikke fandt det første bud på 170 kr. godt nok.

Det nye bud på 190 kr. er sidste tilbud fra Jyske Bank, lyder det fra ordførende direktør Anders Dam.

- Det er Jyske Banks endelig tilbud. Det er så langt, vi kan strække os i den her sag, siger han til Jyske Banks egen tv-kanal.

Buddet er i kroner og øre hævet med 400 mio. kr. til 3,5 mia. kr. Nordjyske Bank har endnu ikke udmeldt sin holdning til det forhøjede bud, men bestyrelsesformand Mads Hvolby fortæller, at banken også overvejer alternative muligheder.

- Det gælder dels alternativer til det egentlige tilbud, men også alternativer til det mandat, vi har fulgt i forbindelse med overtagelsen af Nørresundby Bank - netop mandatet om at have et selvstændigt nordjysk pengeinstitut. Jeg kan ikke detaljere det yderligere, siger Mads Hvolby til Ritzau Finans.

Jyske Bank ejer i forvejen 38,51 pct. af aktierne i Nordjyske Bank, og banken har siden starten af 2017 forsøgte at skille sig af med aktieposten.

Da det ikke lykkedes, vendte banken i marts rundt og forsøger nu at købe alle aktier.

Anders Dam vurderer, at der fortsat er mulighed for, at en anden aktør kommer på banen med et forhøjet bud, hvilket Jyske Bank i så fald regner med at sælge til.

Han erkender samtidig, at både Jyske Bank og Nordjyske Bank står i skidt situation, hvis det ikke ender med en løsning af nogen art.

- Hvis der slet ikke er nogen efterspørgsel på højt niveau, så må vi søge en løsning via markedet, og med den omsætning, der var i aktien, før Jyske Banks tilbud kom på banen, skønner vi, at det vil tage omkring syv år at komme ud, siger Anders Dam til Jyske Bank TV.

- Det vil alt andet lige lægge et voldsomt pres på aktiekursen adskillige år frem. Det er ikke nogen god situation for Nordjyske Banks aktionærer, og det er ved gud heller ikke nogen god situation for Jyske Banks aktionærer, siger han.

Købstilbuddet på 190 kr. løber frem til 14. juni, og Jyske Bank har indtil videre fået et "ja" fra 4 pct. af aktionærerne.

Nordjyske Bank-aktien steg torsdag 11,4 pct. til 185 kr., som også er niveauet i fredagens handel. Jyske Bank-aktien falder 0,1 pct. 350,40 kr.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,42%
 
23/05/19

 
6,87%
 
23/05/19

 
1,73%
 
23/05/19

 
1,48%
 
23/05/19

 
0,17%
 
23/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder