Jyske Bank/Handelsbanken: Hæver kursmål til 295 kr. fra 280 kr.

Udgivet den 26-02-2020  |  kl. 10:28  |  
Arkiv: Foto

Jyske Bank får hævet kursmålet af Handelsbanken til 295 kr. fra 280 kr.

Det fremgår af et nyhedsbrev fra Handelsbanken.

Handelsbanken fastholder sin anbefaling af aktien på "køb".

Jyske Bank offentliggjorde tirsdag regnskab for fjerde kvartal, som viste en kerneindtjening på linje med, hvad markedet ventede.

I regnskabet annoncerede Jyske Bank, at privatkunder med et indestående på mere end 250.000 kr. fra 1. maj 2020 skal betale 0,75 pct. i rente. Banken vurderer, at det vil have en positiv effekt på nettorenteindtægterne på cirka 170 mio kr. om året.

- Dette vil alt andet lige give bankens toplinje noget tiltrængt medvind i en periode med lempelige pengepolitiske tiltag fra de ledende centralbanker, vurderer Handelsbanken i nyhedsbrevet.

Handelsbanken forklarer videre, at den sænker forventningerne til indtjeningen per aktie hos Jyske Bank, men altså hæver kursmålet.

- I kølvandet på regnskabet sænker vi vores indtjeningsforventninger (EPS) for 2020, så det blandt andet afspejler det fortsatte pres på udlånsvæksten, en lavere efterspørgsel efter banklån samt mindre støtte fra re-finansieringsaktiviteten, skriver banken.

Handelsbanken begrunder det løftede kursmål med, at det skal vise de positive effekter fra udvidelsen af det igangværende aktietilbagekøbsprogram.

- Målt på både kurs/indre-værdi og P/E handler Jyske Bank-aktien med en relativt fin rabat til den øvrige del af den nordiske banksektor, skriver banken.

Jyske Bank-aktien falder onsdag formiddag 6,3 pct. til 246,8 kr.

/ritzau/FINANS

Nikolaj Schou Kesting

Tags:  Maintain❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder