Jyske Bank/Morningstar: Løfter anbefalingen til køb fra hold

Udgivet den 11-06-2018  |  kl. 07:38  |  

Amerikanske Morningstar har hævet anbefalingen af aktien i Jyske Bank til "køb" fra "hold".

Det skriver Bloomberg News. Finanshuset gentager desuden kursmålet på 395 kr., hvilket dermed fortsat indikerer en forventning om et større kurspotentiale. Bankaktien lukkede nemlig 0,9 pct. lavere i 341 kr. fredag, og set over hele året er aktien indtil videre faldet 6,6 pct.

Jyske Bank fremlagde et regnskab for første kvartal i maj, der bød på vigende resultater, da både de samlede indtægter og bundlinjen gik tilbage - sidstnævnte på grund af regnskabsteknik. Bankens nettoresultat faldt til 610 mio. kr. i kvartal fra 976 mio. kr. i samme periode året forinden, og det skyldes særligt højere nedskrivninger i lyset af en tilpasning til de nye regnskabsregler IFRS 9, som er blevet fuldt implementeret fra årsskiftet.

- Mens vi forventede, at nettoresultatet for hele året ville blive 10 pct. lavere sammenlignet med sidste år, ligger nettoresultatet under vores "bear"-estimat. Mens kerneindtægterne og omkostningerne er på linje med vores forventninger, vil vi vente til de kommende kvartaler med at justere vores estimater, skriver Morningstar i en analyse.

I analysen fremhæver finanshuset, at Jyske Bank de seneste år har løftet sin markedsandel på det danske realkreditmarked - blandt andet med opkøbet af BRFkredit i 2014 - og at det generelt har øget bankens synlighed i segmentet.

Samtidig ser Morningstar en mulighed for, at Jyske Bank på længere sigt vil skære i omkostningerne. Det skyldes, at bankens forhold mellem omkostninger og indtjening (cost/income-ratio, red.) er højere end konkurrenternes.

- Vi estimerer, at dens cost/income-ratio vil falde mod 58 pct. i 2022 fra 60 pct. i 2017 - primært drevet af automatisering, skriver finanshuset.

Derudover forventer Morningstars analytiker også, at Jyske Bank vil tage vigtige skridt inden for digitaliseringen i løbet af de kommende år - og det er blevet forstærket af, at banken sidste år ansatte en ny direktør, der har ansvaret for it.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Research❯  Shares❯  Upgrade❯ 

Relaterede nyheder