Kan jeg købe udenlandske ETF'er for pensionsmidler

Udgivet den 18-03-2015  |  kl. 06:52  |  

Der er rigtige mange investeringer, som du kan købe for dine pensionsmidler. Men du skal vide, at der ikke er frit valg. Skulle du komme til at købe et ikke godkendt aktiv for pensionsmidler, så kan det blive betragtet som en hævning og udløse beskatning på 60%.

Hvad der er tilladte placeringer er reguleret af "Bekendtgørelse om puljepension og andre skattebegunstigede opsparingsformer m.v." kapitel 5.

Med forbehold kan man sige, at du må investere i noterede aktier, obligationer, foreninger og visse afledte instrumenter. Desuden må du købe visse UCITS godkendte ETFer. Endelig er det under visse regler tilladt at købe unoterede aktier.

De fleste banker forhindrer at du kan handle forkerte aktiver. Men er du i tvivl så kontakt dem eller en rådgiver inden du handler. Der er som sagt en del på spil.

Har man mod på selv at investerer, for både frie- og pensionsmidler, er der et hav af muligheder og strategier som kan følges.

Hvis du ønsker at bruge investeringsfonde med lave omkostninger, er der en række vigtige faldgruber, du bør undgå. Som vi har skrevet andre steder her på siden, er vi i Draupnir Investment Advisors tilhængere af lave investeringsomkostninger, da det har stor betydning for, hvor meget du får ud af din opsparing og dine investeringer.

Lave investeringsomkostninger finder du i høj grad i investeringsfonde fra udlandet, som du kan handle i din netbank. De kaldes ETF’er (børshandlede fonde) og fungerer i høj grad som en dansk investeringsforening. Men det er meget vigtigt, at du bruger dem ”korrekt”, da du ellers kommer til at betale unødig skat.

Ønsker du ikke selv at stå for forvaltningen af din formue eller vil have den gennemgået af en uvildig rådgiver, kan du få en række bud på hvordan den alternativt kan forvaltes. Sæt din pension i udbud på npinvestor.dk og få de bedste bud.

Slip for besværet med selv at ringe rundt og indhente tilbud. Hos os kan du med få klik sende opgaven ud i dit nærområde og modtage en opringning fra en godkendt rådgiver. Det er nemt og ganske gratis.

Se mere her

Udgivet af: Draupnir

Tags:  Pension❯ 

Relaterede nyheder