Kina: Dampen i aktiviteten aftager en smule

Udgivet den 30-11-2018  |  kl. 09:58  |  

Der er ikke fyret helt så meget op under aktiviteten i Kina som tidligere. Det fremgår af de officielle PMI-tal fredag morgen.

PMI-indekset for serviceområdet faldt til 53,4 i november fra 53,6 måneden før. Det var også mindre end det, økonomer havde ventet, da medianestimatet lå på 53,8 ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

For industriens vedkommende var billedet det samme. Tallet landede på 50,0 mod 50,2 i oktober, hvilket var det samme tal, som økonomerne havde ventet.

- Det er det laveste niveau siden midten af 2016. Kina undgik dog, at tallet faldt under det psykologisk vigtige 50-niveau, skriver chefanalytiker Allan von Mehren fra Danske Bank i en kommentar.

Dermed faldt det samlede PMI-indeks i november til 52,8 fra 53,1.

Et indeks over 50 indikerer stigende aktivitet, mens et indeks under 50 peger i retning af aftagende aktivitet.

- Det skaber derfor typisk store overskrifter, når PMI-tal ryger under 50, hvilket kunne have lagt lidt ekstra pres på Kina i forhandlingerne med Trump.

- Ikke at det formentlig vil ændre noget for Xi Jinping, der tænker mere langsigtet. Men det kan give Trump lidt ekstra selvtillid og tro på, at han har lykkedes med at presse Kina hårdt inden de afgørende forhandlinger over weekenden, mener von Mehren.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  macro❯  Kina❯ 

Relaterede nyheder