Kina/Danske: Stramninger over for skyggebanker udløser kursfald

Udgivet den 23-11-2017  |  kl. 14:28  |  

Kina har igen strammet grebet over for den såkaldte skyggebanksektor, og det har udløst kursfald på såvel det kinesiske aktie- som obligationsmarked, konstaterer Danske Bank.

Kina begyndte allerede sidste år at slå ned på skyggebanksystemet, der står for mange bankforretninger uden for den regulerede sektor.

Op til årets partikongres blev der dog skruet ned for indsatsen, men fredag annoncerede de kinesiske myndigheder så igen en række tiltag for at sætte en stopper for væksten i bankforretningerne uden for det regulerede system.

- Opstramningerne har sat et stort aftryk i de kinesiske obligationsmarkeder, hvor renten på de femårige "AAA"-erhvervsobligationer nu handler på det højeste niveau siden 2014. Renten er det seneste år sprunget fra godt 3 pct. til nu at handle over 5,3 pct., konstaterer chefanalytiker og Kina-økonom i Danske Bank Allan von Mehren i et notat

- Opstramningerne har også ramt de kinesiske aktiemarkeder, der viste fald på knap 3 pct. i torsdagens handel, uddyber han.

For Danske Bank kommer indgrebene dog ikke som den store overraskelse, da Kinas præsident, Xi Jinping, i det seneste år har skruet væsentligt op for retorikken.

Chefen for den kinesiske centralbank, Zhou Xiaochuan, har ligeledes for nylig advaret om, at det finansielle system besad skjulte, komplekse, smittefarlige og risikable finansielle risici, påpeger Danske Bank-økonomen, der generelt anser indgrebene for at være positive og nødvendige.

- Det giver lidt risiko for lavere vækst i Kina på den korte bane primært i form af lavere investeringsvækst. Men det er vigtigt for at mindske risikoen for en større finansiel krise på et senere tidspunkt, vurderer Allan von Mehren.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  macro❯  Kina❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:06

 
0,00%
 
22:23:02

 
-0,55%
 
16:50:06

 
0,00%
 
22:23:02

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder