Kinas økonomiske vækst overrasker positivt

Udgivet den 17-04-2018  |  kl. 06:34  |  

Den økonomiske vækst i Kina overraskede i første kvartal positivt med en fremgang på 6,8 procent.

Det er lidt bedre end forventet og på linje med væksten i det foregående kvartal, skriver Reuters.

Et panel af økonomer havde i en rundspørge for nyhedsbureauet Reuters estimeret en stigning i bruttonationalproduktet, BNP, på 6,7 procent.

- Kinas vækst var stærkere end forventet, fordi eksporten klarer sig godt. Det afspejler en sund global økonomi, siger Toru Nishihama, cheføkonom hos det japanske Dai-Ichi Life Research Institute, til Reuters.

På kvartalsbasis udvidede økonomien sig i første kvartal 1,5 procent i forhold til fjerde kvartal 2017, oplyser det nationale statistikbureau i Beijing.

På forhånd har styret i Beijing fastsat et mål om en økonomisk fremgang for hele 2018 på omkring 6,5 procent.

I 2017 voksede verdens næststørste økonomi 6,7 procent.

En igangværende handelsstrid mellem USA og Kina ses ifølge AP som en mulig trussel mod den kinesiske vækst. Trump har truet med at pålægge kinesiske varer told for i alt 150 milliarder dollar.

Kina har reageret ved at offentliggøre en liste over produkter fra USA, som vil blive dyrere at importere, hvis USA gør alvor af truslen.

Kina er mindre afhængig af udenrigshandel end for ti år siden, men eksportvirksomheder understøtter fortsat millioner af arbejdspladser.

Det kommunistiske styre stræber efter, at den indenlandske efterspørgsel bliver drivkraften i økonomien. Som en positiv effekt af de bestræbelser var detailsalget i marts 10,1 procent højere end i marts 2017.

Ud over statistik for BNP er der også blevet offentliggjort tal for detailsalget, som viste en stigning på 10,1 pct. i marts, hvilket var en anelse højere end de 9,7 pct., som økonomerne havde ventet.

/ritzau/

Redaktion

Tags:  macro❯  Kina❯ 

Relaterede nyheder