Kinesiske aviser raser mod Trumps protektionisme

Udgivet den 23-03-2018  |  kl. 06:34  |  

De kinesiske statslige medier understreger fredag, at Kina ikke vil bøje sig i en handelskrig med USA og advarer andre nationer om, at USA ikke stopper ved blot at målrette handelshindringer mod Kina.

- Kina bliver nu tvunget til at slå tilbage i denne handelskrig, skriver den kritiske tabloidavis Global Times, som er kontrolleret af partiorganet People's Daily, i en leder fredag.

Avisen mener, at Washington bør opgive ideen om, at Kina vil give indrømmelser, og understreger, at "de ikke vil se nogen hvide flag, der markerer en kinesisk overgivelse." I stedet vil Washington rase blindt som en tyr mod tyrefægterens røde kappe, lyder det i avisen.

Lederen peger samtidig på, at det kinesiske samfund står sammen, og at borgerne "har et niveau af udholdenhed, som USA ikke kan hamle op med".

China Daily, der er det kommunistiske partis engelsksprogede flagskib, vurderer, at Trump-regeringen ikke vi stille sig tilfreds med, hvad der hidtil er kommet af tiltag, og at Kina ikke vil være det eneste mål.

- Andre lande bør holde op med at håbe på, at de bliver sparet for protektionistiske tiltag og resolut stå fast i modstanden, ikke mindst da historien har vist, at tiltagende protektionisme i sidste ende kan føre til krig ude i fremtiden.

China International Capital Corporation vurderer ifølge avisen, at amerikanske importtakster på i gennemsnit 5 pct.point vil reducere den globale økonomiske vækst med 0,06 pct.point.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  macro❯  Kina❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
7,58%
 
04:31:02

 
3,29%
 
19/02/19

 
2,37%
 
19/02/19

 
2,13%
 
19/02/19

 
1,91%
 
19/02/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder