Kommende Pandora-formand føler sig godt rustet til spændende opgave

Udgivet den 04-12-2019  |  kl. 10:19  |  

Pandora skal have ny formand, når den snart forhenværende, Peder Tuborgh, træder tilbage ved årsskiftet.

Planen er, at det bliver nordmanden Peter A. Ruzicka, der skal overtage den post. Onsdag blev han valgt ind i bestyrelsen, der senere på måneden konstituerer sig med det nyvalgte bestyrelsesmedlem som formand.

- Der er flere grunde til, at jeg har vagt at træde ind i bestyrelsen i Pandora. Jeg føler, at med den baggrund, jeg har, har jeg meget erfaring fra detailbranchen både online og offline, siger Peter A. Ruzicka til Ritzau Finans i forbindelse med en ekstraordinær generalforsamling i Pandora onsdag morgen.

- Samtidig har jeg meget erfaring i at bygge mærker op, hvilket jeg har beskæftige med især i de seneste fem år, siger den kommende bestyrelsesformand.

Peter A. Ruzicka har været topchef for Orkla, der er et af Norges største børsnoterede selskaber. Orkla er blandt andet leverandør af mærkevarer til dagligvarehandlen i Norden.

- Jeg føler selv, at jeg har en god forståelse for værdikæden: produktion, distribution og logistik. Så det er den erfaring, jeg har, kombineret med at jeg synes, at Pandora er et meget spændende selskab, siger det nyvalgte bestyrelsesmedlem.

- Jeg er klar over, at der har været nogle turbulente år i Pandora. Men det er jo en udfordring, som jeg også synes er spændende, siger Peter A. Ruzicka.

Pandora har gennem de sidste par skiftet ud på en række topposter - og med et skifte på formandsposten, vil der være nye ansigter på både den administrerende direktør, Alexander Lacik, finansdirektøren, Anders Boyer, og formanden.

Smykkeselskabet har kørt en ny strategi i stilling, der skal løfte væksten og salget - men kunderne er ikke kommet til i den grad, som selskabet har ventet - og Pandora venter nu en negativ organisk vækst på 7-9 pct. i år.

- Jeg har al mulig respekt for de udfordringer, der er - og for det arbejde, der er blevet gjort, siger den kommende bestyrelsesformand.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder