KORR: ECB/Nordea: Draghi vil holde sig fra de store udtalelser

Udgivet den 19-06-2018  |  kl. 06:56  |  

(Retter navn i rubrik, red.)

Når chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, går på talerstolen klokken 10.00 tirsdag på den årlige pengepolitiske konference i Sintra i Portugal, vil han formentlig afholde sig fra komme med meldinger, der kan påvirke valuta- og rentemarkederne særligt meget.

- Givet det netop overståede rentemøde i ECB, så forventer vi, at Draghi holder sig fra de store udtalelser, så rente- og valutamarkedet vil forholde sig relativt roligt over konferencens åbning, skriver Philip Jagd, der er chefstrateg hos Nordea.

På sidste års konference skræmte Draghi ellers de europæiske rentemarkeder, da han sagde, at en styrket økonomi kræver en gradvist fastere pengepolitik. Der er dog ikke de store udsigter til, at noget lignende vil ske i år, vurderer Philip Jagd.

- Med de reducerede vækstestimater for eurozonen fra ECB sidste uge, er der ingen tvivl om at Draghi kan se fordelen i en svækket euro til at balancere et mindre entydig stærkt eksternt efterspørgselsbillede, skriver Philip Jagd.

- Dermed må vi om noget forvente, at Draghi fastholder sin bløde tone fra sidste torsdags møde i ECB til gavn for europæiske aktier i tirsdagens handel.

/ritzau/FINANS

Redaktion

Tags:  macro❯  Bonds❯  Eurozonen❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder