KORR: Norwegian sikrer sig støtte til første del af norsk lånegaranti

Udgivet den 24-03-2020  |  kl. 11:24  |  
SAS

KORR: mio. rettet til mia. i sjette afs

Lavprisflyselskabet Norwegian har nu sikret sig opbakning til at få del i første del af den redningspakke for flysektoren, som den norske stat annoncerede tidligere på ugen.

Betingelsen for, at Norwegian kunne få den første del af pakken, var, at kommercielle aktører var villige til at stille garanti for 10 pct. af beløbet på 300 mio. norske kr. - og det er nu lykkedes.

- Norwegian er glad for at kunne fortælle, at to nordiske banker har opnået godkendelse til at levere en garanti for de påkrævede 10 pct., skriver flyselskabet tirsdag i en meddelelse.

Den norske stat kunne 19. marts fortælle, at den var klar med en hjælpepakke til luftfartssektoren, der har været særdeles hårdt ramt af det globale udbrud af coronavirus.

Norwegian, der i øjeblikket holder størstedelen af sine fly på jorden, og som midlertidigt har sendt 90 pct. af sine ansatte hjem, sagde inden pakken, at der var brug for finansiering inden for uger - "ikke måneder".

Sidste uge blev så præsenteret en garantiordning på 6 mia. norske kr., hvoraf halvdelen kan tilfalde Norwegian, såfremt der leves op til en stribe betingelser.

For at få del i hele garantiordningen skal Norwegian dog først overtale sine kreditorer til at udskyde afdrag på lån og afstå fra renter i tre måneder, ligesom egenkapitalen skal styrkes.

Også SAS har fået del i lånegarantierne fra den norske stat - her på en fjerdedel af de samlede garantier.

Norwegian er i fin form på børsen i Oslo tirsdag morgen, hvor aktien stiger 9,2 pct. til 9,76 norske kr.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder