KORR Novo Nordisk/CSO: Vi står i en unik situation

Udgivet den 21-06-2018  |  kl. 16:22  |  
Arkiv: Foto

(Korrektion: I sidste afsnit er "publikation" rettet til "population")

Novo Nordisk står i en unik position med diabetespillen oral Semaglutid, som i nye studieresultater giver nogle af verdens bedst sælgende diabetesmidler baghjul.

Resultaterne fra de pågældende fase 3-studier overstiger forventningerne hos Novo Nordisks forskningsdirektør, Mads Krogsgaard Thomsen, som ser produktet blive verdens bedste tabletbaserede præparat - og dermed også det bedst sælgende.

- Det overstiger mine forventninger, og det overstiger også det, som var lagt i forudsætningerne for det her studie, kan jeg godt røbe, siger Mads Krogsgaard Thomsen i et interview med Ritzau Finans.

Baseret på den primære statistiske metode viste Novos data, at oral Semaglutid reducerede blodsukkeret på linje med Victoza efter 26 ugers behandling. Samtidig opnåede patienterne et større vægttab med oral Semaglutid end med Victoza.

I det andet studie, hvor oral Semaglutid blev sammenlignet med verdens bedst sælgende diabetespille, Januvia fra Merck, nåede en større andel af Semgalutid-patienterne den amerikanske diabetesforenings behandlingsmål om et langtidsblodsukker på under 7 pct. efter 52 ugers behandling.

- Direkte sat op imod verdens mest sælgende diabetesmiddel, Januvia, verdens næstmest sælgende tabletpræparat, Jardiance, og nu også verdens bedst sælgende GLP1-injektionspræparat, nemlig Victoza, har vi vist, at vi er signifikant bedre end dem alle sammen.

- Vi står basalt set i en unik situation, og det er kun halvvejs inde i udviklingsprogrammet, at vi er kommet så langt, siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Hos Sydbank holder analytiker Søren Løntoft Hansen efter resultaterne fast i sit topsalgsestimat for oral Semaglutid på 30 mia. kr. om året, og han ser 70 pct. sandsynlighed for godkendelse i kølvandet af offentliggørelsen. Ifølge Mads Krogsgaard Thomsen går selskabet efter at få Semaglutid på markedet så tidligt som muligt i 2020.

- Vi vil stile mod, at det skal blive verdens bedste tabletbaserede præparat, og dermed skal det selvfølgelig på sigt også ende med at blive vedens bedst sælgende tabletpræparat inden for diabetes. Det er planen, siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Han tilføjer, at en godkendelse af Semaglutid vil åbne et helt nyt marked for Novo Nordisk, som i dag har en førende postion på injektionspræparater, mens det ikke spiller med på tabletmarkedet.

- Vi spiller kun på en fjerdedel af diabetes-boldbanen, og det er den fjerdedel som handler om injektionspræparater. Tre fjerdedele af alle diabetespatienter i hele verden får slet ikke injektioner, men kun tabletter. Der går vi med oral Semaglutid ganske enkelt efter at lave verdens bedste tabletbaserede præparat, siger Mads Krogsgaard Thomsen.

- Det vil placere os midt i 75 pct. af verdens diabetespopulation, som vi ikke har adgang til i dag, fordi vi ikke har tabletter. Når vi så kommer med den bedste type 2-diabetestablet, så burde vi stå utroligt stærkt i et for os jomfrueligt marked, siger Mads Krogsgaard Thomsen.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Director❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
6,42%
 
14:35:01

 
4,32%
 
16/08/19

 
2,18%
 
14:35:01

 
0,30%
 
14:35:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder