London-patientens vellykkede behandling understreger det kliniske potentiale ved Enochian Biosciences' genmodificerede celleterapi til HIV

Udgivet den 08-03-2019  |  kl. 22:41  |  

Enochian udvikler ENOB-HV-01, en autolog celleterapi, som en potentielt helbredende HIV-behandling

LOS ANGELES, March 08, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- Enochian Biosciences, Inc. (Nasdaq: ENOB), et bioteknologiselskab, der udvikler potentielt helbredende og forebyggende, genetisk modificerede platforme for celle- og immunterapi, som ændrer livet for HIV- og kræftpatienter, tager godt imod den offentliggjorte rapport om London-patienten(den anden person, der potentielt er blevet helbredt for HIV).

Som med Berlin-patienten(den første person, der blev betragtet som helbredt for HIV for ti årsiden) blev det indgreb, der blev brugt til London-patienten, primært foretaget for at behandle en HIV-relateret kræftsygdom. Begge patienter modtog transplantationer med celler fra allogene donorer, der har en naturligt forekommende mutation (CCR5D32), som gør individernes T-celler resistente mod infektion af mange typer af HIV.  Disse procedurer for allogen knoglemarvstransplantation kræver myeloablativ kemoterapi - en radikal behandling, der indebærer betydelige medicinske risici og store omkostninger. I lyset af succesen med antiretrovirale lægemidler til behandling af HIV betragtes denne tilgang ikke som en medicinsk nødvendig eller oplagt behandlingsmulighed for HIV-positive personer, der ikke allerede har brug for en allogen transplantation til behandling af en anden sygdom, såsom kræft.

London-patienten bekræfter imidlertid teorien om, at virusset kan helbredes ved, at en persons T-celler udskiftes med celler, der er genetisk modificerede til at være resistente mod HIV.. Flere grupper af forskere og virksomheder arbejder på at fjerne og genetisk modificere en persons egne celler (autologe) til at bære CCR5D32-mutationen og derefter transplantere dem tilbage i patienten.  Selvom autologe transplantater er sikrere og generelt billigere, kræver de stadig betydelig kemoterapi med tilhørende risici og dermed forbundne høje behandlingsomkostninger. Hertil kommer, at optagelsen eller indførelsen af de modificerede celler, der anvendes i disse forskningsprogrammer, til dato har været begrænset, hvilket resulterer i dårlige resultater.

Enochian udvikler ENOB-HV-01, som er en ny, proprietær teknologi i prækliniske test, der leverer genmodificerede celler med potentiale til at øge transplantationseffekten betydeligt og eliminere behovet for myeloablativ eller anden stærkt giftig kemoterapi. Denne unikke terapeutiske tilgang kan potentielt gives på ambulant basis.

Enochian planlægger også at udvikle ENOB-HV-11 og ENOB-HV-12, der vil udnytte en ny tilgang til celle- og immunterapi, som potentielt kan tilvejebringe henholdsvis en forebyggende vaccine og en terapeutisk vaccine.

Om Enochian
Enochian Biosciences er et bioteknologiselskab, der fokuserer på det prækliniske stadium. Selskabet er forpligtet til at bruge sine teknologier inden for genetisk modificeret celle- og immunterapi til at forebygge og potentielt helbrede HIV og levere livslang remission af nogle af de mest dødbringende kræftformer. Det gør vi ved at genmodificere eller omkode forskellige typer celler, afhængigt af det terapeutiske område, og derefter injicere eller genindføre de omkodede celler i patienten med henblik på behandling. Enochians primære kandidat ENOB-HV-01 (pre-IND) er en behandling mod HIV/AIDS. Enochian udvikler også ENOB-HV-11 og ENOB-HV-12, der vil udnytte en ny tilgang til celle- og immunterapi, som potentielt kan tilvejebringe henholdsvis en forebyggende vaccine og en terapeutisk vaccine. Enochian udvikler en innovativ, terapeutisk vaccinationsplatform, der potentielt kan bruges til at fremkalde livslang remission fra nogle af de mest dødbringende, faste tumorer. Selskabet planlægger i første omgang at målrette kræft i bugspytkirtlen, tredobbelt negativ brystkræft, glioblastom og nyrecellekarcinom. Platformen kan også fremme ikke-specifik immunforstærkning, som potentielt kan have indvirkning på en lang række faste tumorer. Det er muligt, at denne tilgang, som det er tilfældet med HIV, vil kunne muliggøre ambulant terapi uden at ablatere eller svække patientens immunforsvar som mange af de nuværende tilgange.

Fremadrettede udsagn
Udsagn i denne pressemeddelelse, der ikke er af rent historisk karakter, er fremadrettede. Disse udsagn er udelukkende forudsigelser baseret på aktuelle oplysninger og forventninger og involverer en række risici og usikkerheder. Med undtagelse af historiske fakta er alle udsagn fremadrettede. De kan identificeres ved brug af fremadrettet terminologi som tror, planlægger forventer eller lignende udtryk. Faktiske begivenheder eller resultater kan afvige væsentligt fra dem, der forventes i sådanne udsagn på grund af forskellige faktorer, herunder de risici, der fremgår af Enochians seneste årsrapport indgivet til SEC på formular 10-K. Læserne advares om ikke at lægge for stor vægt på disse fremadrettede udsagn, som kun er gældende pr. dags dato. Alle fremadrettede udsagn er kvalificeret i deres helhed ved dette advarende udsagn, og Enochian forpligter sig ikke til at revidere eller opdatere denne pressemeddelelse til at afspejle begivenheder eller omstændigheder efter denne dato.

Kontaktpersoner:
Medier:
James Heins
Tlf.: +1 203 682 8251
E-mail: James.Heins@icrinc.com

Investorer:
Stephanie Carrington
Westwicke Partners
Tlf.: +1 646 277 1282
E-mail: Stephanie.Carrington@icrinc.com

\Hugin

Udgivet af: NPinvestordk

Relaterede nyheder