Lovende inflationstal udløser store rentefald

Udgivet den 29-11-2022  |  kl. 11:42  |  

Der er tirsdag pæne rentefald på de europæiske obligationsmarkeder tirsdag formiddag efter opløftende tal for inflationsudviklingen.

Dagens forbrugerpristal fra seks tyske delstater viser alle faldende priser i forhold til måneden før, hvilket indikerer, at også det samlede tyske forbrugerprisindeks, som offentliggøres kl. 14, kommer til at vise en aftagende inflation.

I Tyskland er den tiårige rente tirsdag faldet 11 basispoint til 1,88 pct., og på det danske marked er renten på den tiårige statsobligation faldet 10 basispoint til 2,10 pct.

- Vi har set nogle pæne rentefald i dag efter forbrugerpristallene. Markedet tolker det som om, at inflationen nu har toppet i euroområdet, og at ECB kan begynde at bløde lidt mere op på den her meget hårde retorik, de har haft, i takt med at inflationen har været stigende og også har overrasket med større stigninger end ventet, siger rentestrateg Morten Hassing Povlsen fra Jyske Bank til MarketWire.

Da de amerikanske inflationstal i starten af november ligeledes overaskede positivt på nedsiden, var reaktionen endnu større målt på de amerikanske statsrenter på dagen for offentliggørelsen.

- Derfor er jeg heller ikke overrasket over, at der kommer sådan en markedsreaktion, som vi ser i dag, når inflationen første gang overrasker på nedsiden. Det er jo det her, man har gået og ventet på, siger Morten Hassing Povlsen.

For oktober blev inflationen i eurozonen opgjort til 10,6 pct., mens konsensus for november lå på 10,4 pct. forud for dagens tyske inflationstal.

- Nu peger det måske mere i retning af 10,1-10,2-stykker, og så ser man et betydeligt større fald i løbet af 2023. Nu spekuleres der i, at ECB nok kun kommer til at hæve renten 50 basispoint i december, siger rentestrategen.

Ved de foregående to rentemøder i ECB blev renten hævet 75 basispoint, men markedet indregner nu en renteforhøjelse på decembermødet på 57 basispoint.

- Så det hælder mere til, at det kun bliver 50 - end 75. Og så kommer der måske også en forhøjelse på 50 basispoint i februar, men så går de formentlig ned i kadence derfra med 25 basispoint i marts, og så ligger der måske også en i maj igen på 25 basispoint, siger Morten Hassing Povlsen.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  macro❯  Bonds❯