Lundbeck/JPM: Lang Brintellix-opstart giver lavere anbefaling

Udgivet den 08-10-2013  |  kl. 08:19  |  

Det er ganske positivt for Lundbeck, at det danske medicinalselskab sammen med partneren Takeda Pharmaceuticals har opnået en amerikansk godkendelse af antidepressivet Brintellix.

Men lanceringen af lægemiddelhåbet kan meget vel trække ud, og derfor kan der gå noget tid, før Lundbeck for alvor høster frugterne af godkendelsen, vurderer det amerikanske børshus JPMorgan.

Banken sænker derfor også sin anbefaling af Lundbeck til "neutral" fra tidligere "overvægt", mens kursmålet blot sænkes med 2 kr. til 143 kr., hvilket fortsat efterlader et kurspotentiale på 20,5 pct. med mandagens lukkekurs på 118,70 kr. Potentialet kan dog først for alvor indfries på lidt længere sigt, vurderer JPMorgan.

- Efter den amerikanske godkendelse af Brintellix har vi genovervejet vores lanceringsforudsigelser. Vores topsalgsforventning på 2 mia. dollar fastholdes, men vi indregner en langsommere lancering end tidligere med plads til tid til yderligere data og tilskudsforhandlinger, skriver JPMorgan i et analysenotat tirsdag og uddyber:

- Den amerikanske godkendelse af Brintellix sænker risikoen for en tilbagevenden til vækst, men det giver også mere forsigtige forventninger til den indledende fase, og det sænker estimaterne.

På længere sigt løfter JPMorgan dog sine estimater for Lundbeck, hvilket også afspejles i kursmålet på 143 kr. og dermed kurspotentialet på godt 20 pct.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk