Mærsk får en måned til at løse havnestrid - citat

Udgivet den 25-03-2019  |  kl. 09:43  |  
Arkiv: Foto

Mærsks havnedivision, APM Terminals, har fået en måned til at rede trådene ud med en flok utilfredse havnearbejdere i Los Angeles i USA, efter at byens borgmester er skredet ind i fagforeningernes opgør mod havnegiganten, som ønsker at automatisere sin containerterminal i byen.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Fristen blev fastlagt efter en firetimers offentlig høring om APM Terminals' planer om automatisering af sin terminal i byen. Moderniseringen af containerterminalen betyder nemlig færre arbejdende hænder - en kendsgerning, der har givet anledning til utilfredshed hos havnemedarbejderne.

Høringen resulterede i, at byens borgmester, Eric Garcetti, bad om en afkølingsperiode på 28 dage, som APM Terminals og arbejdsgiverforeningen skal bruge på at nå til enighed.

Der er dog lagt i ovnen til en heftig debat mellem parterne.

- Vi er sikre på, at en modernisering af Pier 400 betyder, at Los Angeles' havn forbliver konkurrencedygtig i et stadig mere udfordrende miljø, som har oplevet et betydeligt tab af fragtmarkedsandele på vestkysten.

- Det støtter job og lokaløkonomien at beholde fragten i Sydcalifornien, skriver APM Terminals i en kommentar til Jyllands-Posten.

/ritzau/FINANS

Anders Krog Kristiansen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder