Mærsk kortvarigt påvirket af det globale it-nedbrud på nogle af havneterminalerne

Udgivet den 19-07-2024  |  kl. 16:47  |  
Arkiv: Foto

Det globale it-nedbrud, der fredag ramte store dele af verden, påvirkede kortvarigt nogle af Mærsks havneterminaler.

- Men alle var tilbage i drift inden for få timer, skriver rederiet i en kommentar ifølge Bloomberg News.

Selskabet bag antivirusprogrammet CrowdStrike har løst den fejl, der fredag forårsagede it-nedbruddet.

Det kan dog tage noget tid, førend rettelsen når ud til nogle systemer. Det er ikke oplyst, hvornår alle kan regne med, at deres systemer er oppe igen.

Det oplyser selskabets administrerende direktør, George Kurtz, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Det kan komme til at tage noget tid for nogle systemer, der ikke bare automatisk vil blive genoprettet, siger han til NBC News og undskylder for den indvirkning, det har haft på kunder, rejsende og alle, der er blevet påvirket.

Nogle iagttagere har allerede kaldt nedbruddet for det største nogensinde, og de økonomiske konsekvenser vurderes at kunne blive kolossale, lyder det fra flere eksperter.

- Det her er hidtil uset. Den økonomiske påvirkning kommer til at blive enorm, siger Alan Woodward, der er professor for cybersikkerhed hos Surrey University, til Bloomberg News.

Problemerne er udløst af en fejlbehæftet opdatering af antivirussoftware fra Crowdstrike, der har fået computere hos de brugere, der samtidig anvender styresystemer fra Microsoft, til at gå ned.

- Jeg tror ikke, at det er for tidligt at kalde den: det her bliver det største it-udfald i historien, siger Troy Hunt, der er sikkerhedskonsulent og skaber af hjemmesiden "Have I Been Pwned", der bruges til at tjekke potentielle hackerangreb.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder