Mærsk-rival hæver bundlinje over 1 mia. euro efter højere rater

Udgivet den 12-05-2021  |  kl. 08:50  |  
Maersk

Hapag-Lloyd tjener 1,2 mia. euro i første kvartal 2021, hvilket er en markant fremgang fra et overskud på 25 mio. euro i samme kvartal året før.

Det er hentet fra en stigning i omsætningen til 4,1 mia. euro fra 3,3 mia. euro i samme kvartal året før.

Det sker efter en periode med rekordhøje rater, som er forårsaget af stigende efterspørgsel og flaskehalse i flere af de store containerhavne.

For Hapag-Lloyd lå raterne i gennemsnit på 1509 dollar pr. tyvefodscontainer (TEU) i perioden, hvilket var en stigning fra 1094 dollar pr. TEU i de samme tre måneder af 2020.

Også driftsresultat er steget til 1,6 mia. euro (EBITDA) i første kvartal 2021 mod 469 mio. euro i samme kvartal året før.

Selvom efterspørgslen er steget, har Hapag-Lloyd fragtet færre containere i årets første kvartal, end det var tilfældet i samme periode sidste år. Transportmængderne faldt 2,6 pct. til 2975 tyvefodscontainere (TEU).

- Det skyldes særligt forsinkelser i havne og mangel på ledige skibe og tomme containere til at dække den stigende efterspørgsel, skriver Hapag-Lloyd i regnskabet.

På baggrund af den stærke start på året forventer rederiet at hente et højere driftsresultat i 2021, når man sammenligner med tidligere år.

- Selv om den meget positive indtjeningstrend formentlig vil fortsætte i andet kvartal af 2021, forventer ledelsen lige nu en gradvis normalisering af udviklingen i anden halvdel af 2021, skriver Hapag-Lloyd.

Forventningen er baseret på, at de transporterede mængder skal stige en anelse, mens raterne skal stige markant sammenlignet med tidligere år.

Hapag-Lloyd estimerer, at transportmængderne i markedet i 2021 vil vokse 5,7 pct.

/ritzau/FINANS

Trine Vestergaard

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder