Mærsk rygtes tæt på kontrakt til ledig borerig - citat

Udgivet den 20-10-2017  |  kl. 08:42  |  
Maersk - Container

Ifølge anonyme kilder er Maersk Drilling tæt på at lande en usædvanlig kontrakt med Repsol til jack-up-riggen Maersk Inspirer.

Det skriver branchemediet Upstream.

Riggen skal angiveligt placeres i Norge i Yme-oliefeltet, hvor den skal konverteres til produktionsplatform og ikke, som tidligere, som borerig.

Det spanske olieselskab Repsol er ifølge Upstreams kilder tæt på at fremlægge en udviklingsplan til myndighederne.

Planen er at sanere Nordsø-feltet, efter et tidligere forsøg mislykkedes på grund af en en defekt nybygget platform, der endte med at blive kasseret, inden den overhovedet kom i brug.

I et brev til det norske olie- og energiministerium, som Upstream er i besiddelse af, har Repsol meddelt, at det har været muligt at lave en aftale med en entreprenør, hvis navn var slettet fra dokumentet.

En kilde har dog bekræftet over for mediet, at Maersk Inspirer er udpeget til projektet under den betingelse, at Repsol får klarlagt det omgående, hvilket tvinger det spanske selskab til at træffe en hurtig beslutning.

Det har længe stået meget skidt til i branchen for borerigge. Platforme for milliarder af dollar står uden arbejde eller hyres kun til meget lave rater.

Derfor er Mærsk opsat på at få Maersk Inspirer genaktiveret, efter at den har stået ledig siden slutningen af 2016.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Relaterede nyheder