Mærsk sikrer sig ny kreditfacilitet: Renten afhænger af CO2-reduktion

Udgivet den 25-02-2020  |  kl. 17:48  |  
Maersk Line

Den danske logistik- og transportkoncern A.P. Møller-Mærsk har indgået en aftale med 26 banker, som sikrer selskabet en løbende kreditfacilitet på 5 mia. dollar. Det svarer til omkring 34 mia. danske kr.

Det fremgår af en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

Renten på den nye kreditfacilitet vil blive justeret løbende, og det er Mærsks fremskridt med at reducere CO2-udledningen, som vil få betydning for rentemarginalen.

Mere præcist justeres renten efter, i hvor høj grad Mærsk formår at leve op til transportkoncernens eget mål om at reducere CO2-udledningen per transport med 60 pct. frem mod 2030. Her sammenlignes med udledningen i 2008.

- Vi er fast besluttede på at nå vores ultimative mål om at blive helt CO2-neutrale i 2050, og denne aftale fungerer som endnu en mulighed for os til at leve op til den ambition. På grund af levetiden for vores flåde er vi nødt til at finde nye og bæredygtige løsninger til at drive vores skibe inden for de næste ti år.

- For at realisere vores ambitiøse løfte samarbejder vi med forskere, myndigheder, teknologiudviklere, kunder, energileverandører - og nu også banker, siger Henriette Hallberg Thygesen, der er direktør for Fleet & Strategic Brands hos Mærsk, i pressemeddelelsen.

De nye kreditfacilitet har en løbetid på fem år og afløser en kreditfacilitet på 5,1 mia. dollar, der udløber i 2021. Den vil være en del af Mærsks likviditetsreserve, og der er desuden mulighed for at forlænge den nye kreditfacilitet med op til to år.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder