Mærsk/ABM: Attraktivt prissat i et risikovenligt aktieklima

Udgivet den 17-07-2015  |  kl. 10:16  |  
Maersk

A.P. Møller-Mærsk-aktierne begynder at se attraktive ud, især hvis man tror på et mere risikovenligt aktieklima i den kommende tid. Det vurderer Alm. Brand Markets, der fredag hæver sin anbefaling af konglomerataktien til "køb" fra "neutral".

- Vi anser Mærsk-aktien som værende fundamentalt billigt prissat, og vi vurderer, at gunstige vilkår for risikoaktiver vil være med til, at aktien kan stige mere end resten af aktiemarkedet.

Alm. Brands kursmål for Mærsk-aktierne er 15.500 kr., ligesom det også var tilfældet før, og det indikerer dermed et kurspotentiale på omkring 25 pct. fra det nuværende niveau på 12.400 kr. for B-aktien.

Mærsk-aktierne har været på en stabil nedtur siden slutningen af marts, hvor selskabet betalte udbytte for 2014. Siden er kursen faldet fra godt 14.800 kr. for en B-aktie til 11.600 kr. i starten af juli, inden den de seneste dage er steget efter den foreløbige løsning på den græske gældskrise.

- Vi vurderer, at flere af de forhold, der har været med til at holde Mærsk-aktiekursen nede, nu er ved at aftage, og at stemningen omkring aktien vil vende positivt.

Alm. Brand fremhæver fire eksterne forhold, som kan være med til at løfte shipping- og olieselskabet på børsen: Olieprisen, containerraterne, dollarkursen og den globale økonomiske udvikling.

Førstnævnte vil formentlig ikke være under så meget pres længere, efter at Opec-mødet og Irans atomaftale er overstået, spår banken. Og containerraterne bør blive styrket over sommeren, efter at flere rederier har fjernet kapacitet fra de store ruter, mener Alm. Brands analytikere.

Dollaren kan blive styrket, hvilket er til gavn for Mærsks regnskabsføring, hvis efterspørgslen på risikoaktiver finansieret i euro stiger, og generelt tror banken på gunstige vilkår for risikoaktiver, herunder cykliske aktier som A.P. Møller-Mærsk.

På risikosiden nævner Alm. Brand muligheden for fortsatte bølgeskvulp i indtjeningen for Maersk Line, mens Maersk Oil på længere sigt er presset af olieprisen og et muligt tab af den lukrative aftale i Qatar.

- Vi vurderer dog, at den nuværende aktiekurs tilbyder en attraktiv pris i forhold til de forventede risici, skriver Alm. Brands analytikere fredag.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Analyse❯  Hæver❯ 

Relaterede nyheder