Mærsk/CEO: Børsnotering af energiaktiviteter mest sandsynlig

Udgivet den 18-01-2017  |  kl. 10:03  |  
Maersk Line

Det er mest sandsynligt, at A.P. Møller-Mærsk ender med en selvstændig børsnotering af sine energiaktiviteter frem for frasalg eller joint venture-konstruktioner.

Sådan lyder det fra Mærsk-topchef Søren Skou i et interview med Bloomberg TV.

Topchefen peger desuden på, at der er vækstmuligheder i Maersk Oil, og at der fortsat ikke er truffet en beslutning om fremtiden, men at der arbejdes på at finde løsninger for samtlige aktiviteter i energidivisionen.

- Vi ser på alle muligheder, siger Søren Skou til Bloomberg TV og tilføjer, at en børsnotering "formentlig er det mest sandsynlige valg, men at det stadig er for tidligt at sige."

Mærsk har givet sig selv en frist på 24 måneder til at finde en vej til separering af sine fire energiselskaber, der rummer Maersk Oil, Maersk Drilling, Maersk Tankers og Maersk Supply Service.

Blandt de mulige veje har selskabet peget på indgåelse af joint ventures, fusioner eller selvstændige børsnoteringer, mens Mærsk-koncernen på langt sigt vil fokusere på sine transportaktiviteter.

- Vi vil sikre os, at vi separerer forretningen på en måde, der skaber mest værdi for vores aktionærer, siger Søren Skou.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  CEO❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
22/06/18

 
0,00%
 
22/06/18

 
0,00%
 
22/06/18

 
0,00%
 
22/06/18

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder