Mærsk/Jefferies: Endnu et underskud i vente - kursmålet skæres

Udgivet den 06-07-2018  |  kl. 06:51  |  
Maersk

A.P. Møller-Mærsk er fortsat presset af de svage rater på containerfragt, og oven i hatten er kommet stigende brændstofudgifter.

Derfor vil andet kvartal i det lyseblå rederi igen vise underskud på driften, forudser analytikerne hos finanshuset Jefferies, som samtidig skærer i kursmålet for Mærsk-aktierne.

Specifikt forudser Jefferies, at Mærsks driftsresultat (EBIT) dykker til et underskud på 136 mio. dollar i kvartalet. Samme post var et minus på 99 mio. dollar i første kvartal af 2018, mens den var et overskud på 426 mio. dollar i andet kvartal af 2017.

Analytikerne regner dog med, at de magre tider i fragtmarkedet vil bedre sig i andet halvår, hvor overkapaciteten af skibe ikke ser ud til at være helt så grel.

- Kapacitetsvæksten ventes at bremse op til omkring 4 pct. i andet halvår, hvilket sandsynligvis vil føre til forbedringer i fragtraterne, forudser Jefferies.

Dermed tror Jefferies på, at Mærsk lige præcis når sit mål om en EBITDA-indtjening, driftsresultat før af- og nedskrivninger, på 4 til 5 mia. dollar på helårsbasis. Men helt klart i den lave ende. Og med risiko for en nedjustering, hvis ikke handelskrigen kaster en større kæp i hjulet for containermarkedet.

Samtidig nedjusterer Jefferies sit kursmål for Mærsk til 11.500 kr. fra 13.000 kr.

Jefferies har haft en købsanbefaling for Mærsk-aktierne siden juli 2015 ifølge data fra Bloomberg. På de tre år er Mærsk B-aktien til gengæld faldet 36 pct. fra 12.050 kr. til 7732 kr. - dog med udbytter på i alt 600 kr. løbende til de trofaste investorer.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder