Mandagens aktier: Defensive Novo og Genmab gav ly i usikkert marked

Udgivet den 06-02-2023  |  kl. 17:03  |  
Arkiv: Foto

Defensive medicinalaktier såsom Novo og Genmab gik mandag mod strømmen i et svagt dansk aktiemarked, der var præget af geopolitisk uro og stigende renter.

- De defensive papirer klarer sig bedst med Novo i spidsen i et generelt negativt marked, siger afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen fra Sydbank til MarketWire.

Det danske C25-indeks lukkede mandag med et fald på 0,5 pct. i 1758,43 efter fredagens plus på 0,9 pct.

- Aktierne presses lidt som følge af øget geopolitisk nervøsitet, efter at USA har skudt en kinesisk ballon ned samt efter fredagens meget stærke jobrapport, der har udskudt forventningerne til at renterne kommer nedad, pointerer Ole Kjær Jensen.

Mandag var kalenderen ryddet for danske regnskaber, inden der tirsdag kommer nyt fra C25-selskaberne Ambu, Demant og Carlsberg.

NOVO I HOPLA PÅ AKTIEKØB OG DEFENSIVE KVALITETER

Novo Nordisk steg 1,8 pct. til 958 kr., efter at det fredag kort før børslukketid kom frem, at bestyrelsesmedlem i Novo Nordisk Jeppe Christiansen selv har satset stort og købt Novo-aktier for lige over 10 mio. kr. gennem sit helejede selskab Emlika ApS.

- Man kan ikke udelukke, at det er noget, investorerne skæver lidt til. Samtidig er markedet surt, og det gør nok, at man søger i ly i nogle af de mere defensive aktier som Novo, vurderer Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, over for MarketWire.

Ligeledes defensive Genmab endte 1,6 pct. højere i 2703 kr.

PANDORAS PROGNOSE VENTES AT SKUFFE

Pandora ventes at skuffe med forventningerne til 2023, vurderede Jyske Bank, der dog løfter sin anbefaling for aktien til "køb" fra "hold".

Kursmålet blev forud for onsdagens årsregnskab også hævet fra 525 kr. til 625 kr.

Smykkeaktien faldt 2,5 pct. til 590 kr.

Rockwool, der ligeledes offentliggør årsregnskab på onsdag, fik gentaget den negative anbefaling "sælg" af Nordea, der gav sit kursmål for isoleringsaktien et mindre løft til 1550 kr. fra 1455 kr.

Aktien i isoleringskoncernen dykkede 2,7 pct. til 2043 kr.

ALK FIK LØFTET KURSMÅL EFTER REGNSKAB

ALK-Abelló fik løftet sit kursmål til 130 kr. fra 120 kr. hos Danske Bank oven på fredagens årsregnskab.

Banken hæfter sig ved stærke tal for fjerde kvartal og er "lettet over", at ALK spiller ud med sin traditionelle årsprognose om 8-12 pct. organisk vækst målt i lokal valuta, dog korrigeret for effekterne af en reform i Tyskland, så væksten i år kun ventes at ramme 7-11 pct.

ALK-Abelló-aktien faldt mandag 1,5 pct. til 111,10 kr. efter fredagens optur på 9,5 pct.

Coloplast har fået løftet kursmålet til 945 kr. fra 930 kr. af Carnegie, der gentager anbefalingen "køb". Kursmålsløftet kommer, efter at medicoselskabet fredag offentliggjorde sit regnskab for første kvartal af 2022/23, der bød på blandet læsning for investorerne.

Aktien fortsatte nedturen med et fald på 2,0 pct. i 827,20 kr. efter et minus på 1,7 pct. fredag.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯