Mandagens aktier: Genmab i rekord - Rockwool sluttede i bund

Udgivet den 28-11-2022  |  kl. 17:03  |  
Maersk

Genmab strøg en rekord - og Rockwool blev bundprop mandag i et generelt rødt marked.

Også Bavarian kørte et pænt plus hjem, mens Jyske Bank måtte bide i græsset efter en politianmeldelse for hvidvask.

Samlet endte eliteindekset med et fald på 0,3 pct. til 1673,42.

- Der er sundhedssektoren, der ridder stormen af i forhold til Europa for det danske C25-indeks i dag, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank, og fortsætter:

- Bavarian, Novo, Genmab og Ambu - og de relaterede selskaber Novozymes og Chr. Hansen - endte alle i plus.

Bavarian steg 2,4 pct. til 236,50 kr., Novozymes gik frem med 1,8 pct. til 415 kr., Novo steg 1,1 pct. til 858,40 kr., og Chr Hansen lagde 1 pct. på aktiekursen, der sluttede i 442,80 kr.

Generelt var stemningen dog trykket af Kina, hvor fortsatte demonstrationer mod nultolerancepolitikken over for covid-19 bekymrede investorerne.

De hårde protester fra befolkningen, der ikke ofte ses i Kina, giver nemlig usikkerhed om, at myndighederne kan finde på at stramme skruen igen, idet smittetallene officielt fortsat er på vej op.

- Det er da også det, der er med til at presse en aktie som Mærsk i dag, vurderer Ole Kjær Jensen.

Mærsk B-aktien faldt 1,6 pct. til 15.250 kr.

GENMAB I REKORD

På trods af en sænket anbefaling blev det til kursrekord mandag for Genmab med et plus på 2 pct. til 3233 kr. Den forrige rekord var fra den 24. november på 3200 kr.

Der var ikke umiddelbart nyheder fremme om Genmab mandag, men muligvis kan interessen for aktien skyldes positionering forud for den store kræftkonference American Society of Hematology, ASH, der i år finder sted i New Orleans i perioden 10-13. december. Ved den lejlighed kan Genmab-investorerne se frem til opdateringer fra selskabets udviklingsprogrammer.

Plusset kom på trods af, at Jyske Bank satte sin anbefaling ned til "hold" fra "køb", mens kursmålet blev løftet til 3400 kr. fra 2850 kr.

ROCKWOOL SENDT NED EFTER SÆNKET ANBEFALING

Blandt enkeltaktierne var der negativ opmærksomhed til Rockwool, der fik sænket sin anbefaling hos fransk BNP Paribas Exane, som har skruet ned til "underperform" fra "neutral".

Samtidig blev kursmålet reduceret til 1290 kr. fra 1655 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Rockwools B-aktie bakkede med 4,4 pct. til 1603 kr.

Jyske Bank mistede 2,3 pct. til 427,80 kr., efter Finanstilsynet meldte ud, at banken var blevet politianmeldt for overtrædelse af hvidvaskloven.

Anmeldelsen er sket på baggrund af en hvidvaskinspektion den 30. september og 1. oktober 2021 i Jyske Banks Keyplan Mortgage-afdeling og en supplerende hvidvaskinspektion den 30. november 2021 i bankens Private Banking-afdeling.

- En politianmeldelse giver altid noget usikkerhed, Og det er det, der sender Jyske Bank ned i dag, siger Sydbanks afdelingsdirektør.

Selv oplyste Jyske Bank, at den ser en begrænset risiko for at have været brugt til hvidvask.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯