Mandagens aviser med Mærsk, TDC og Rockwool

Udgivet den 27-05-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

NY REGERING SKAL IND I KLIMAKAMPEN

Koncernchef i Grundfos Mads Nipper siger, at klimaet er den absolut vigtigste samfundsmæssige problemstilling. Han efterlyser mod og villighed. Nipper er på linje med næsten halvdelen af landets topchefer, som ifølge en Greens-måling siger, at politikerne gør for lidt i forhold til at løse klimaudfordringerne. (Forside, side 16-17)

POLSK SLAGSMÅL TRÆKKER FORSVARSKÆMPE I MINUS

En retssag i Polen får Terma-topchef Jens Maaløe til at fremlægge underskud i sit sidste regnskab. Vækst i produktion til F-35-kampflyet skal sende toplinjen forbi 2 mia. kr. (Side 6-7)

BAUHAUS I OFFENSIVEN MENS SILVAN TABER PENGE

Byggemarkedskæden Bauhaus går i krig med konkurrenterne og er nu klar til at åbne flere nye varehuse efter endnu et millionoverskud. (Side 10)

LIGEGYLDIGT OM MAERSK LINE ER STØRST ELLER NÆSTSTØRST

Maersk Line vil ikke forsvare sin position som verdens førende rederi for enhver pris. Fokus er rettet mod lønsomhed og vækst i nye forretninger. (Side 12)

INTET AFKAST EFTER NI ÅR MED FRØSIG I SYDBANK

Der er intet afkast efter ni år med Karen Frøsig i topen af Sydbank. Modsat topper bankdirektør John Fisker fra Ringkjøbing Landbobank listen over de bedste årlige aktieafkast. (Side 13)

BERLINGSKE BUSINESS

TDC SÆTTER MÅL OM KØNSBALANCE I TOPPEN INDEN 2025

Telegiganten TDC lancerer en af erhvervslivets mest ambitiøse planer for ligestilling. Hvis målet skal nås inden 2025, skal hver anden ansættelse til en lederstilling fra nu være en kvinde. (Forside, side 4-5)

APPLE FÅR TRECIFRET MILLIONSKATTESMÆK I DANMARK OG SVERIGE

I tre år har it-giganten Apple bogført for lave indtægter fra salget i Norden. Derfor har to lande, Danmark og Sverige, nu sendt en klækkelig efterregning. (Side 6)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

BAGMÆND KØRTE OVER 1 MIA. SVINDEL-KR. GENNEM DANSKE BANK

Nye oplysninger viser, hvordan Danske Bank blev brugt som redskab i sager om milliardsvindel med CO2-kvoter i Italien, Spanien og Tyskland i 2009 og 2010. (Forside, side 6-8)

DLG FORETAGER STRATEGISK OPKØB I SPANIEN

Grovvaregiganten DLG har i dag foretaget et strategisk opkøb, der giver koncernen adgang til det store spanske vækstmarked. Købet kan samtidig blive et springbræt for eksport til Sydamerika. (Side 9)

DANSKERNE HAR INVESTERET I DYRE FONDE I ÅR

En ny opgørelse viser, at bankerne og de private investorer stik imod tendensen i Europa ikke er gået målrettet efter de billigste fonde i 2019. (Side 10-11)

2019 SKAL OVERSTÅS FOR ROCKWOOL

Hos Rockwool International udgør produktion og salg af Rockwool-isolering 77 pct. af omsætningen, og denne del af forretningen har det bedst, når der også er gang i nybyggeriet. (Side 12-13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder