Mandagens aviser med Nordea, Harboes og Alm. Brand
BØRSEN
BOLIGEJERE SKAL BETALE BANKERS MILLIARDSMÆK
De danske banker står til at skulle rejse 85 mia. kr. i ny kapital, og regningen vil primært ende hos boligejerne. Ifølge Finansrådets direktør, Ulrik Nødgaard, vil det uden tvivl lægge et opadgående pres på bidragssatserne. Samtidig freder Nødgaard bankernes udbyttefest. (Forside, side 6-7)
KINESISK VESTAS-LEVERANDØR HAR SKUFFET I DANMARK
Siden kinesiske Titan Wind kom til Danmark, har det givet underskud. Det har ikke været kønt, erkender direktøren, der nu forventer sorte tal. Kineserne købte i 2012 en lukningstruet Vestas-fabrik i Varde for at skabe et brohoved for en storstilet ekspansion uden for Kina. (Side 8)
NORDEA JUBLER OVER FRASALG AF KULAKTIER
Nordiske investorer som Nordea har solgt deres kulaktier fra i løbet af 2015. Nu kan de glæde sig over at være ude i tide, da branchens aktiekurser siden nærmest er kollapset. Nordea tror ikke, at den branche har nogen fremtid. (Side 9)
EKSPERTER SKYDER HUL I HELLERUP FINANS-PROJEKT
Hellerup Finans lover private investorer 11 pct. i gennemsnitlig årlig rente i ny obligation. Eksperter råder folk til at holde sig langt væk. (Side 10)
HARBOES TURNAROUND TESTES I HALVÅRSREGNSKAB
Harboes Bryggeri er midt i en turn around, hvor en Harboe sælges som et alternativ til øl i luksusklassen. Bryggeriet vil væk fra produktion af øl til andre, såkaldt private label-produktion. Men Harboes strategi kan lede bryggeriet ind i en lavprisfælde, hvis manøvren mislykkedes, vurderer analytiker. (Side 11)
MÆRSKS KLIMAHÅB I HÅRD SØGANG I PARIS
En række danske virksomheder i rederibranchen med A.P. Møller-Mærsk i spidsen havde sat næsen op efter, at klimakonferencen COP21 i Paris ville sende et vink med en vognstang om, at skibsfarten skal reducere sin miljøpåvirkning markant. Men håbet om et klart signal til skibsfarten fra klimakonferencen i Paris svinder. Kampen fortsætter ugen ud. (Side 12-13)
UDSIGTEN TIL INVESTERINGSBOOM I 2016 SMULDRER
Væksten næste år skal drives af den største stigning i erhvervsinvesteringerne i ti år. Men intet tyder på, at investeringsboom er på vej. D et kan få betydning for, om 2016 bliver et år med opsving eller endnu et år med jævn vækst. (Side 15)
DANSK EKSPORT TIL USA SLÅR REKORD I 2015
Danske virksomheder sælger som aldrig før til USA. Landets økonomiske nøgletal baner vejen og skærper dermed dansk appetit på det enorme marked. Det er især elektronik, design, lægemidler og grøn teknologi fra Danmark, som vælter ind på det amerikanske marked. (Side 16-17)
INVESTORER KAN VENTE LILLE BEDRING I KINAS ØKONOMI
Forventningerne til den kommende uges nøgletal tyder på vækst i såvel Kinas industriproduktion og detailomsætning. (Side 18)
BERLINGSKE BUSINESS
EU KAN SENDE DANKORTET TIL TÆLLING
Nye EU-regler kan fra onsdag ramme det danske dankort, når bankerne skal tjene mindre på de internationale betalingskort. Forbrugerrådet Tænk og Dansk Erhverv tror ikke på, at det vil mindske truslen mod dankortet. (Forside, side 4-5)
TIDLIGERE LINDBLAD-FOLK TILKNYTTET HELLERUP FINANS
Tom Glæsner Larsen, som er tiltalt i en straffesag vedrørende Capinordic Bank for groft mandatsvig og groft skyldnersvig, er en af to tidligere ansatte hos finansmanden Lasse Lindblad, der i dag er tilknyttet Hellerup Finans. Hellerup Finans' finansdirektør kommer også fra Lindblad-netværket. Den afgående bestyrelsesformand, Bech-Bruunpartner Steen Puch Holm-Larsen, ønsker ikke at udtale sig om kritikken af finanskoncernen. (Side 6-7)
LUNDBECK ANGRIBER INDISK OVERMAGT MED MIKRO-PRODUKTIONSANLÆG
Efter flere års udviklingsarbejde er medicinalselskabet Lundbeck klar med en højteknologisk landvinding, der får Valby-virksomheden til at trække produktion fra udlandet hjem til Danmark. Lundbeck vil angribe forretningsmodellen i billige produktionslande som Indien og Kina med nyt mikroskopisk produktionsanlæg. (Side 8-9)
ALM. BRAND SNART UDE AF KRISEÅRENE - OG VIL MÅSKE BEJLE TIL NYKREDIT
Forsikringsdelen i Alm. Brand er i topform, men med en tung balance. Banktabene kan være overstået i 2017, efter at bankaktiviteterne har været præget af tidligere problematiske udlån. Perspektivet i er en stigning i forrentningen af egenkapitalen. (Side 12-13)
JYLLANDS-POSTEN ERHVERV
NORDEA FÅR KLØ AF KUNDERNE
Tilfredsheden blandt Nordeas kunder er nu faldet mere end blandt Danske Banks kunder. Siden sommeren 2008 er den samlede kundetilfredshed i Nordens største bank nemlig faldet med 12,1 pct., mens den kun er faldet med 9 pct. i Danske Bank. Det viser en ny meningsmåling fra Voxmeter. (Forside, side 4)
GULDFESTEN ER FORBI
Der er færre penge i guld. Prisen har gennem det meste af året haft kurs nedad – og nedturen ser ud til at fortsætte. Antallet af investorer, der satser på yderligere prisfald er steget kraftigt. Som en slags omvendt klondike solgte investorer i sidste måned guldfonde for cirka 7 mia. kr. (Forside, side 10-11 )
FLS-AKTIEN FOR INVESTORER MED NERVER AF BETON
Efter nedsmeltningen har FLSmidths nye koncernchef, Thomas Schultz, taget fat med en gennemgribende tilpasning af koncernen til den nye økonomiske virkelighed. På sigt er der potentiale i både cement- og materials-forretningerne, så FLS-investorer med tålmodighed kan blive godt belønnet. (Side 13)
/ritzau/FINANS
Tags: newspaper❯
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1182
- næste ›