Mandagens internationale avisuddrag med Omicron, eurozonen og Uber

Udgivet den 29-11-2021  |  kl. 07:13  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM)

BRITISK BIOTECH-STARTUP REJSER 156 MIO. DOLLAR TIL UDVIKLING AF IMMUNSYSTEMSFORBEDRING

I alt er der investeret over 200 mio. dollar i firmaet, der udvikler den såkaldte Car-T terapi, og virksomhedens første forsøg med leverpatienter starter i begyndelsen af 2022. (UK BIOTECH RAISES $156M TO DEVELOP IMMUNE SYSTEM ENGINEERING)

INVESTORER TRÆDER IND PÅ DET PRIVATE MARKED I JAGTEN PÅ HØJERE AFKAST

Lave renter og høje vurderinger på aktiemarkedet har ført mange investorer ind på markedet for ikke-børsnoterede selskaber. Et marked der venter at stige med 60 pct. mellem 2020-25. (INVESTORS RUSH INTO PRIVATE MARKETS IN SEARCH OF RETURNS)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM)

OMICRON VARIANTEN DUKKER OP I FLERE LANDE

Mange lande har konstateret de første tilfælde af den meget smitsomme Omicron-variant, og det har også ført til øgede rejserestriktioner. (OMICRON VARIANT IS REPORTED IN MORE COUNTRIES AS OFFICIALS GRAPPLE WITH HOW TO RESPOND)

INFLATIONEN I EUROZONEN HAR FORMENTLIG RAMT REKORD I NOVEMBER

Den høje inflation giver centralbankerne noget at tænke over, mens flere økonomer mener, at inflationen nu har ramt et toppunkt, og centralbankerne ikke kommer til at hæve renterne.

(EUROZONE INFLATION LIKELY HIT RECORD HIGH IN NOVEMBER)

FALD I AKTIEKURSER VISER FAREN VED LÅNEFINANSIEREDE INVESTERINGER

I fredags faldt prisen på flere risikable aktiver. Det kan skyldes at låneinvestorer er hurtigere til at sælge, og den investeringsform truer således med at øge markedets volatilitet. (BLACK FRIDAY ROUT SHOWS DANGERS OF MARGIN BORROWING)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM)

FORSKERE ER I FULD GANG MED AT UNDERSØGE VACCINENS EFFEKT PÅ OMICRON

De tidligste resultater om vaccinernes effekt på den seneste mutation er blandede, og måske vil der blive brug for at ændre i dem. (WILL THE VACCINES STOP OMICRON? SCIENTISTS ARE RACING TO FIND OUT)

OVERVÅGNINGSSKANDALE I UBER HAR HAFT STORE KONSEKVENSER FOR DE IMPLICEREDE

Selve Uber er kommet stærkt igennem overvågningsskandale fra 2017, og selvom beskyldningerne mod overvågningsafdelingen af Uber ikke holdt stik, lider dens medarbejdere stadig under dem. (UBER SURVIVED THE SPYING SCANDAL. THEIR CAREERS DIDN'T)

THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK)

REJSESELSKABER BØVLER MED AT ARRANGERE FERIER EFTER NYE RESTRIKTIONER

Schweiz er fulgt i fodsporene på Spanien og Israel, og har indført kraftige rejserestriktioner, hvilket sætter en dæmper på den lukrative skisæson. (TRAVEL FIRMS SCRAMBLE TO REARRANGE HOLIDAYS AMID NEW COVID MEASURES)

BRITISKE FABRIKANTER MØDES AF DEN PERFEKTE STORM

De britiske fabrikanter står over for en blanding af stigende omkostninger og høj gæld på grund af corona. En kombination, som man frygter kan føre mange virksomheder mod konkurs. ('PERFECT STORM' FOR UK MANUFACTURERS AS COSTS, CREDITS AND CASH CRUNCH LOOMS)

THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK)

BRITISKE BUTIKKER MANGLER STADIG HOVEDPINEPILLER OG CHIPS

Der er stadig problemer med varemangel i britiske butikker, viser officielle statistikker. Det drejer sig især om chips og smertestillende håndkøbsmedicin som paracetamol og ibuprofen. Samtidig viser data, at de britiske forbrugere i stigende grad har fremrykket juleindkøbene for at være sikre på at kunne få de nødvendige varer. (UK SHOPS STILL RUNNING SHORT ON PAINKILLERS AND CRISPS AMID GLOBAL SUPPLY CRUNCH)

.\\˙ MarketWire

Albert Luis Føns Olsen

Tags:  Newspaper - Internat❯ 

Relaterede nyheder