Mandagens internationale avisuddrag med PwC, Uber og Honeywell

Udgivet den 15-08-2016  |  kl. 07:53  |  

FINANCIAL TIMES ( WWW.FT.COM ):

REVISIONSHUS SAGSØGES FOR IKKE AT OPDAGE SVINDEL FØR BANKKOLLAPS
Revisionsvirksomheden PwC bliver sagsøgt for 5,5 mia. dollar, som følge af at selskabet ikke opdagede svindel, der førte til et bankkollaps under den globale finanskrise. Ifølge modparten certificerede selskabet bankaktiver, der ikke eksisterede, var solgt, eller intet var værd. (PWC SUED FOR $5.5BN OVER MORTGAGE UNDERWRITER TBW'S COLLAPSE)

NYT BUD PÅ WILLIAM HILL GIVER GÆLDSBEKYMRINGER

Hvis den britiske bookmaker William Hill bliver opkøbt af konkurrenterne 888 og Rank Group, vil det skabe det mest forgældede gamblingselskab i hele Europa. Fredag øgede konkurrenterne deres tilbud til 408 pence per aktie, og under de vilkår vil forholdet mellem gælden og indtjeningen være 3,75. (RANK/888 BID FOR WILLIAM HILL RAISES DEBT CONCERNS)

UBER OG AIRBNB BEKYMREDE FOR NYE OG AGGRESSIVE BØRSMÆGLERE

Flere it-selskaber som Uber og Airbnb er bekymrede over, at en ny type børsmæglere forsøger at erhverve sig aktier i selskaberne fra ansatte eller andre tidligere investorer. Begge selskaber forsøger at lette presset på medarbejderne ved at igangsætte aktietilbagekøbsprogrammer og ved at forbyde uautoriseret handel med aktierne. (AIRBNB ATTACKS 'BOTTOM FEEDER' SHARKS CIRCLING WORKERS' SHARES)

STORE BANKER MANGLER AT FORBEREDE SIG PÅ NYE REGNSKABSREGLER

Omkring halvdelen af verdens storbanker er ikke forberedt på en ny regnskabsstandard, der tages i brug inden for to år, viser en rundspørge. Den manglende forberedelse sker, på trods af at bankerne vurderer, at deres hensættelser på dårlige lån vil stige. (HALF OF BIG BANKS UNPREPARED FOR ACCOUNTING SHAKE-UP)

WALL STREET JOURNAL ( WWW.WSJ.COM ):

HONEYWELL ER TÆT PÅ STORT IT-OPKØB

Det amerikanske konglomerat Honeywell er tæt på at indgå en aftale om at købe JDA Software Group, oplyser en person med kendskab til forløbet. Prisen vil lyde på omkring 3 mia. dollar inklusiv gæld, og aftalen forventes offentliggjort mandag. (HONEYWELL NEARS $3 BILLION DEAL TO BUY JDA SOFTWARE)

TPG VIL KØBE TO TV-UDBYDERE

Investeringsselskabet TPG har indgået en aftale om at købe tv-udbyderne RCN og Grande Communications. Aftalen lyder på omkring 2,25 mia. dollar inklusiv gæld, oplyser personer med kendskab til forløbet. Google Capital skulle efter sigende få en minoritetsaktie i selskaberne. (TPG TO BUY RCN AND GRANDE COMMUNICATIONS FOR ABOUT $2.25 BILLION)

GOOGLE MÅ LAVE INTERNETPLAN OM EFTER PROBLEMER

Googles moderselskab Alphabet har været nødsaget til at gentænke sin forretning inden for højhastighedsinternet, efter at de begyndende udrulninger viste sig at være dyrere end ventet. Nu håber selskabets internetudbyder, Google Fiber, at kunne benytte sig af trådløs teknologi i en række metroområder, mens nogle projekter er annulleret, oplyser kilder. (GOOGLE'S HIGH SPEED WEB PLANS HIT SNAGS)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM):

TWITTER BEGYNDER LIVE-STREAM-AMBITIONER I SEPTEMBER

Midt i september livestreamer det sociale medie Twitter sin første NFL-kamp, efter at det vandt rettighederne foran konkurrenter som Facebook og Apple. Kampen kan blandt andet vise, om livestreaming er en bæredygtig mulighed i fremtiden, og om det kan tiltrække et bredere publikum til det sociale medie, der siden april har underskrevet flere streamingaftaler. (WITH N.F.L. DEAL, TWITTER LIVE-STREAMS ITS AMBITIONS)

THE GUARDIAN ( WWW.GUARDIAN.CO.UK ):

LONDON RISIKERER AT BÆRE BREXIT-BYRDEN

London kan ende med at skulle bære den økonomiske byrde i kølvandet af brexit-afstemningen, mener flere økonomer. Millionbyen risikerer blandt andet af miste sin status som Europas finanshovedstad, hvis Storbritannien træder ud af det fælles europæiske marked. (LONDON SET TO BEAR BRUNT OF POST-BREXIT VOTE DOWNTURN, SAY EXPERTS)

THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK)

BRITISK PRISKRIG RESULTERER I SALGSDYK I SUPERMARKEDERNE

Salget i de britiske supermarkeder er dykket til under 100 mia. pund for første gang i seks år. Ifølge en rapport er årsagen den intensive priskonkurrence på markedet. De store supermarkedskæder har haft svært ved at beskytte og bevare deres markedsandele på grund af discountkonkurrenterne Aldi og Lidl. (SUPERMARKET SALES SINK BELOW THE £100BN MARK FOR THE FIRST TIME IN SIX YEARS)

DAGENS NÆRINGSLIV (WWW.DN.NO):

FORVENTNINGERNE ØGES TIL DEN JAPANSKE CENTRALBANK

Den japanske økonomi har ikke formået at skabe vækst, hvis man sammenligner med årets tre første måneder. Det øger presset på den japanske centralbank, Bank of Japan, der nu i endnu højere grad ventes at indføre nye lempende tiltag, der kan sparke gang i landets økonomi. (ASIA I DAG: ØKONOMISK STORMAKT MØTER VEGGEN)

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Newspaper - Internat❯ 

Seneste nyheder