Markedsoversigt: Aktier fortsatte ned med ISS forrest - uændret rente

Udgivet den 24-09-2020  |  kl. 17:16  |  

Det danske aktiemarked endte med fald torsdag. Dagen var ikke præget af de store selskabsspecifikke nyheder til at påvirke enkeltaktierne.

Den røde farve, der viser faldende kurser, var dominerende i C25-indekset, hvor kun omkring en håndfuld aktier steg. Indekset faldt 1,2 pct. til indeks 1465,21. Der var stigninger til Rockwool, Carlsberg, Unibrew, DSV og Simcorp - alle på under 1 pct. DAV og Simcorp satte begge rekorder.

- Der hersker usikkerhed i markedet om, hvilken retning markedet skal tage, siger chefaktiehandler i Danske Bank Mads Zink.

- Makrotallene peger lidt i hver sin retning. Vi tror, at der er tale om et "set back" i et marked, hvor vi vurderer, at den generelle tendens er positiv, siger han.

Han tror dog, at der vil komme flere tilbageslag i markedet i den kommende tid, hvor det amerikanske præsidentvalg og brexit kommer tættere på.

ISS endte i bunden efter at have fået analytikernyt. Aktien faldt 4,9 pct. til 79,14 kr. Sent onsdag blev kursmålet sænket med 10 pct. til 90 kr. fra tidligere 100 kr. af SEB Equities. Anbefalingen af aktien er fortsat "hold".

Også cykliske FLSmidth endte tæt på bunden med et fald på 3,6 pct. til 179,15 kr., og også Demant, Pandora og Bavarian faldt med 3-4 pct. Alle uden selskabsspecifikt nyt.

Genmab var også i rødt, men med et kursfald på 1,5 pct. til 2254,00.

Onsdag havde selskabet en turbulent dag på aktiemarkedet. Her blev aktien indledningsvist handlet ned med 13-14 pct. efter nyheden om konflikten med partneren Janssen over royalties fra kræftmidlet Darzalex, men aktien endte dagen med et fald på godt 5 pct.

På obligationsmarkedet endte den tiårige rente stort set uændret. Renten rettede sig efter tal fra USA. Først landede nytilmeldte ledige stort set som ventet, og så overraskede tallet for salget af nye boliger positivt.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte uændret i minus 0,41 pct., efter at have ligget i minus 0,43 pct. før offentliggørelsen af de amerikanske tal kl. 14.30.

Formiddagen bragte ellers lidt skidt nyt fra Europas største økonomi. Det tyske erhvervstillidsindeks Ifo udviklede sig mindre positivt end ventet i september, da det steg til 93,4 fra 92,5 måneden før. Markedskonsensus var indeks 93,8 ifølge Bloomberg News.

Senere kom der nyt fra USA.

Antallet af nytilmeldte ledige i sidste uge endte stort set som ventet. 870.000 stillede sig op i arbejdsløshedskøen for første gang mod ventet 840.000.

Salget af nye boliger i USA udviklede sig markant bedre end forudset i august.

Salget blev opgjort til 1.011.000 enheder på årlig basis mod 965.000 måneden før. Der var til sammenligning ventet et salg på 890.000 enheder ifølge et estimat fra Bloomberg.

På månedsbasis steg salget af nye boliger med 4,8 pct., hvor økonomerne havde ventet et fald på 1,2 pct. efter en stigning på 14,7 pct. måneden før.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Relaterede nyheder