Matas/Jyske: Vendingen nærmer sig - køb før regnskabet

Udgivet den 10-04-2017  |  kl. 14:24  |  
Arkiv: Foto

Jyske Bank tror på en snarlig vending i aktien i Matas, der nærmest har været limet til et niveau omkring de 100 kr. siden november sidste år, hvor aktien dykkede tungt efter en nedjustering af forventningerne.

Derfor kan der være fidus i at købe op i aktien i materialistkæden inden regnskabet for fjerde kvartal 2016/17 den 30. maj, vurderer banken, der ser Matas overraske positivt i regnskabet - blandt andet grundet momentum blandt de dyrere skønhedsprodukter, en positiv kalendereffekt samt et generelt bedre marked.

- Der er nu god sandsynlighed for, at konsensus efter mange nedjusteringer er kommet for langt ned, og Matas' regnskab for fjerde kvartal den 30. maj overrasker nok, skriver Jyske Bank i et analysenotat.

Banken har haft en købsanbefaling af Matas i større eller mindre grad, siden banken optog dækning af aktien nogle måneder efter noteringen i 2013.

Helt så godt er det dog ikke gået for aktien, der ellers klarede sig pænt i perioden efter noteringen til 120 kr. per aktie. Siden faldt den tilbage, inden den toppede i 165 kr. i april 2015, men derefter faldt den atter tilbage til omkring noteringsniveauet, og siden nedjusteringen i november har aktien altså befundet sig under det niveau.

Mandag eftermiddag stiger Matas 0,5 pct. til 99,50 kr.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Maintain❯  Research❯ 

Relaterede nyheder